Διορίζονται 170 διακριθέντες αθλητές του... 2009!

Εξελίσσεται η διαδικασία διορισμού των 170 διακριθέντων αθλητών που είχαν καταθέσει αίτηση διορισμού κατά το έτος 2009, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Διορίζονται 170 διακριθέντες αθλητές του... 2009!

Προσωπική επιστολή απεστάλη σε κάθε έναν/μία εξ αυτών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της, θα συνεχιστεί εξατομικευμένα η διαδικασία για τον διορισμό τους.

Από το 2009, επί 9 χρόνια δηλαδή, οι διακριθέντες αθλητές εκείνου του έτους, περίμεναν εναγωνίως την υλοποίηση του δικαιώματός τους ως προς την επιβράβευσή τους, όπως προέβλεπε ο νόμος. Με απόφαση της 13ης Σεπτεμβρίου 2018 από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το δικαίωμα τους «παίρνει σάρκα και οστά».

Ήδη, έχουν διοριστεί από τη σημερινή αθλητική ηγεσία οι δικαιούχοι του 2007 και του 2008, οι οποίοι επίσης περίμεναν επί σειρά ετών για να εφαρμοστεί ο νόμος. Με την τελευταία απόφαση και τον άμεσο διορισμό των διακριθέντων αθλητών του 2009, η αθλητική ηγεσία κλείνει μια εκκρεμότητα που αφορούσε τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ παράλληλα υλοποιείται το εκ του αθλητικού νόμου δικαίωμα των αθλητών της χώρας για επιβράβευση των διακρίσεων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ