Ασημένιο μετάλλιο η Γκαϊντατζή στο Ευρωπαϊκό Τοπ 14 για παγκορασίδες 11 ετών!

Τι κι αν της έλειψε η παρουσία του προπονητή της στον πάγκο; Η Λεμονιά Γκαϊντατζή ανταπεξήλθε εξαιρετικά στο Masters Minimes, το καθιερωμένο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης με χαρακτήρα Τοπ 14 της Ευρώπης για παγκορασίδες 11 ετών κι έφτασε σε μεγάλη διάκριση κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο!

Ασημένιο μετάλλιο η Γκαϊντατζή στο Ευρωπαϊκό Τοπ 14 για παγκορασίδες 11 ετών!

Στους αγώνες, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Blegny του Βελγίου η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων άξιζε απόλυτα και την πρωτιά, ώσπου στον τελικό κάμφθηκε στα πέντε σετ και στην παράταση από Ρουμάνα αθλήτρια! Ο προπονητής της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου δεν μπόρεσε για οικογενειακούς λόγους να βρεθεί στο πλευρό της, ωστόσο η Γκαϊντατζή αγωνίστηκε με ηρεμία, ωριμότητα και αποφασιστικότητα κι επιβεβαίωσε ότι είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες της ηπείρου στην ηλικία της. Η επιτυχία στο Βέλγιο μαρτυρά τη θαυμάσια προοπτική της για το μέλλον και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το δυνατό παρόν της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στις μικρές ηλικίες. Παράλληλα, δικαιώνει τις προσπάθειες της οικογένειάς της, του προπονητή της, του καβαλιώτικου σωματείου και όλων όσοι τη στηρίζουν για την πρόοδό της και δίνει νέα κίνητρα και ώθηση για περισσότερη δουλειά και νέες επιτυχίες στη συνέχεια.

Το ετήσιο Masters Minimes συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες με βάση τις θέσεις τους στο, επίσης καθιερωμένο, Euro Mini Champs του Στρασβούργου. Σε ξεχωριστές κατηγορίες το 13ο στη σειρά αφορούσε τα παιδιά του 2007 και του 2006. Το διοργανώνουν η βελγική ομοσπονδία του αθλήματος και η μεγάλη εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης STIGA σε συνεργασία με τη γαλλική ομοσπονδία και υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U.). Οι διοργανωτές δίνουν 2 wildcards για τα κορίτσια και τέσσερις για τα αγόρια, ενώ κάθε χώρα μπορεί να εκπροσωπηθεί μάξιμουμ από δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Η αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής μετά την 9η θέση στο τουρνουά στην Αλσατία πριν από δύο μήνες. Άρχισε αμέσως προετοιμασία για το Βέλγιο κι έθεσε στόχο με τον προπονητή της την είσοδο στα προημιτελικά. Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι δεν επέτρεψαν τελικά στον Γιάννη Σταύρου να την ακολουθήσει κάτι που (απολύτως φυσιολογικά για την ηλικία της) επηρέασε τη μικρή σε ηλικία αθλήτρια. Ωστόσο, για τη σωστή αντιμετώπιση του κάθε αγώνα τη βοήθησαν η προεργασία με οδηγίες από την Καβάλα, η συχνή καθημερινή επαφή με τον προπονητή από το τηλέφωνο και βεβαίως, η μητέρα της Μαρία η οποία κάθισε και στον πάγκο για να τη στηρίξει ψυχολογικά. Άπειρη ακόμα από διεθνείς αγώνες και χωρίς την παρουσία του προπονητή της η Γκαϊντατζή έκανε μουδιασμένο ξεκίνημα, αλλά μετά ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην ειδική συνθήκη και λίγο έλειψε να κατακτήσει και την πρωτιά! Πέτυχε συνολικά 7 νίκες και ηττήθηκε μόνο από τις εκπροσώπους της Ρουμανίας, η οποία παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή στις ηλικιακές κατηγορίες των κοριτσιών. «Είμαι ταυτόχρονα χαρούμενη και στεναχωρημένη. Χαρούμενη για τις εμφανίσεις μου και το μετάλλιο και πικραμένη που έχασα τις ευκαιρίες μου για να πάρω τη νίκη στον τελικό. Ήθελα να βγω πρώτη. Εκεί χρειαζόμουν τον κύριο Γιάννη, αλλά το καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσε να είναι μαζί μου σε αυτό το ταξίδι!», σχολίασε συγκινημένη χτες το βράδυ από το προάστιο της Λιέγης η αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α, Καβάλας.

Στην αρχική φάση του τουρνουά σχηματίστηκαν δύο γκρουπ των 7 αθλητριών και η Γκαϊντατζή μετείχε στο Β. Παρότι έχασε με 3-0 σετ το εναρκτήριο παιχνίδι βελτιώθηκε άμεσα, βρήκε ρυθμό και συνέχισε ιδανικά. Ολοκλήρωσε τους αγώνες του Σαββάτου με 5 νίκες, κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ και χάρη σε αυτή πέρασε bye τον 1ο γύρο του ταμπλό και μπήκε στα προημιτελικά. Στην πρεμιέρα του γκρουπ κάμφθηκε με 3-0 σετ από τη Ρουμάνα Κριστίνα Σινγκεορζάν (8-11, 8-11, 6-11). Στις επόμενες αγωνιστικές νίκησε τη Γαλλίδα Ελίσε Πουγιόλ με 3-1 σετ (11-8, 11-4, 7-11, 11-9), την Ουκρανή Όλια Πόνκο επίσης με 3-1 (11-9, 9-11, 11-7, 11-5), την Ερίζα Σαντίκοβιτς από το Λουξεμβούργο με 3-0 (11-6, 13-11, 11-6), τη Βελγίδα Λίλου Μασάρ με 3-1 (11-5, 11-7, 10-12, 11-3) και την Γκαμπίγια Αμπαραβικιούτε από τη Λιθουανία (11-6, 12-10, 11-13, 11-9). Να σημειωθεί ότι από την Πουγιόλ, η οποία θεωρείται μεγάλο ταλέντο και οι Γάλλοι την ετοιμάζουν για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, είχε χάσει με 3-2 τον Αύγουστο στο Στρασβούργο.

Η δεύτερη φάση είχε ταμπλό των «16». Από τη βάση του η Γκαϊντατζή πέρασε χωρίς αγώνα στην 8άδα κι εκεί νίκησε ξανά την Κυριακή τη Λιθουανή Αμπαραβικιούτε με 3-2 (11-8, 8-11, 11-7, 9-11, 11-6). Στην 4άδα συνάντησε πάλι την Πουγιόλ κι ενώ όλοι περίμεναν αμφίρροπη αναμέτρηση η πρωταθλήτριά μας με έξοχη εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 κατά κράτος. Πήρε όλα τα σετ με μεγάλη διαφορά (11-4, 11-4, 11-3) και μάλιστα στο τέλος του 2ου σετ ο προπονητής της Γαλλίδας έφυγε από τον πάγκο εκνευρισμένος που η αθλήτριά του δεν έβρισκε λύσεις! Τον Αύγουστο στο Euro Mini Champs η Πουγιόλ είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Στον τελικό η Γκαϊντατζή αναμετρήθηκε με τη Ρουμάνα Μέι Ροσού, η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια φέτος στο πρωτάθλημα του Στρασβούργου. Σε απόλυτα ισορροπημένο ματς έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο, αλλά λύγισε με 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ. Στο καθοριστικό σετ προηγήθηκε 9-4 κι αργότερα είχε ματς μπολ! Η ήττα ήρθε με σκληρό τρόπο, αλλά η 11χρονη πρωταθλήτρια πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της και το ασημένιο μετάλλιο, που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Τα σετ 6-11, 11-8, 8-11, 11-8 και 13-15.

Η αθλήτρια και η μητέρα της δεν προλάβαιναν να δέχονται συγχαρητήρια απ’ όλους για τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Προπονητές και αθλητές ρωτούσαν μήπως κάνει προπόνηση και σε άλλη χώρα, αν έχει πάει σε διεθνές καμπ και παραξενεύονταν όταν έπαιρναν την απάντηση ότι προπονείται μόνο στην Καβάλα. Επίσης, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έδιναν συγχαρητήρια στη μητέρα και για το ήθος του κοριτσιού.

Ο ΦΑΝ ΖΕΝΤΟΝΓΚ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ολοκληρώθηκε χτες στο Παρίσι και στο οποίο πήρε μέρος και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν τουλάχιστον …μία ταχύτητα πάνω από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και αναδείχτηκε νικητής στον θεσμό για δεύτερη φορά μετά το 2016. Το οικονομικό του έπαθλο έφτασε τα 60.000 αμερικανικά δολάρια. Στον τελικό ξεπέρασε με 4-1 σετ τον πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ. Επιτυχία και για τον Γερμανό άσο βέβαια, το γεγονός ότι στα 38 του χρόνια πήγε δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό (και θυμίζουμε έχει γευτεί τη χαρά αυτού του τίτλου το 2002 και το 2005). Την 3η θέση και τα 20.000 δολάρια κατέκτησε ο Κινέζος Λιν Γκάογιουαν. Στον «μικρό» τελικό ξεπέρασε τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ με 4-1 σετ. Οι αγώνες έγιναν στο Disney Event Arena, ένα όμορφο γυμναστήριο μέσα στην τεράστια έκταση της Disneyland.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110