«Η ιστιοπλοΐα είναι ο νικητής του Sailing Marathon»

Στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μικρολίμανο από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος θα διεξηθή το Sailing Marathon

«Η ιστιοπλοΐα είναι ο νικητής του Sailing Marathon»

Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που έχουν γράψει ιστορία σε θαλάσσιους στίβους στις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου θα πάρουν μέρος στο Sailing Marathon, που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου,σε μία κοινή γραμμή εκκίνησης, θα βρεθούν όλες οι γενιές της ιστιοπλοΐας και οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να «τρέξουν» δίπλα από τα ινδάλματά τους. Στη λίστα των συμμετοχών καθημερινά προστίθενται νέα ονόματα και ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» θα αποτελέσει τη γιορτή του αθλήματος.

Με ένα κλασικό σκάφος Tofinou 9,5, τον «Αετό», θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Δεληγιάννης. Στο βιογραφικό του, εκτός από την 6η θέση στους Ολυμπιακούς του 1984, υπάρχουν δεκάδες διακρίσεις από διεθνείς διοργανώσεις του τριγώνου, όπως το πρωτάθλημα κόσμου του 1993 (soling), αλλά και της ανοικτής θάλασσας. Μαζί του θα είναι ο, επίσης, πρωταθλητής Σίμος Καμπουρίδης και ο διακεκριμένος γιατρός Νίκος Σινούρης. Αυτό το πλήρωμα με το συγκεκριμένο σκάφος είχε έρθει 3ο στη φημισμένη διοργάνωση του Les Voiles de St. Tropez. «Θα πάμε στο Sailing Marathon να διασκεδάσουμε. Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στη γιορτή του αθλήματος μας. Χαίρομαι που ακούω ότι θα πάρουν μέρος η Αιμιλία Τσουλφά, ο Τάσος Μπουντούρης και τόσοι άλλοι. Μόνο και μόνο ότι αυτή η διοργάνωση καταφέρνει να μαζέψει τόσα ονόματα αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι ο νικητής στο Sailing Marathon είναι η ιστιοπλοΐα. Να βοηθήσει μόνο λίγο ο καιρός», δήλωσε ο πρωταθλητής.

Με το σκάφος «Νέμεσις» και στην κατηγορία των Lightning θα πάρει μέρος ο Γιώργος Βασιλάς, ο οποίος είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην πρώτη διοργάνωση του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου». Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στα 470 στους νέους άνδρες και πρωταθλητής Ευρώπης στα Lightning θα τρέξει με τον Άγγελο Βασιλά και τον Βαγγέλη Καφετζιδάκη, υποστηρικτή του «Sailing Marathon». «Θέλουμε να απολαύσουμε τον αγώνα ανάμεσα σε φίλους και ανθρώπους του αθλήματός μας. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας αλλά πρώτα από όλα μετράει η χαρά της συμμετοχής», υπογράμμισε ο πρωταθλητής.

Το «παρών» στη διοργάνωση θα δώσει και η νέα γενιά των πρωταθλητών. Με ένα platu 25 θα τρέξει το δεύτερο κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα των 470, οι Βασίλης ΠαπουτσόγλουΓιάννης Ορφανός, το «παιδί – θαύμα» των Laser με τις πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά, o Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι Νίκος Μπριλάκης και Νίκος Γεωργακόπουλος, αθλητές των 470.

«Δε θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή τη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Όλα τα σκάφη και όλες οι γενιές των ιστιοπλόων σε μία εκκίνηση. Το «Sailing Marathon» είναι μία διοργάνωση που έλειπε από τη χώρα μας, αναδεικνύει και προβάλλει το άθλημά μας και ενώνει την ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες που βοηθούν την ανάπτυξη του αθλήματος και φέρνουν τον κόσμο κοντά στη θάλασσα. Σας προσκαλούμε όλους στο Μικρολίμανο, στις 29/9, για να απολαύσετε το μοναδικό θέαμα», υπογράμμισε ο Βασίλης Παπουτσόγλου.

Το «Sailing Marathon 2018» θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» για 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, ενώ την παραμονή και την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν προπονητικά camp και, παράλληλα, events.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://sailingmarathon.com