Τέταρτο στον κόσμο το παιδί-θαύμα του Ολυμπιακού

O αθλητής του Ολυμπιακού δεν... σταματάει να σημειώνει ρεκόρ για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τέταρτο στον κόσμο το παιδί-θαύμα του Ολυμπιακού

Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος στους πίνακες αξιολόγησης που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (2/7) η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, «πέταξε» στο νούμερο 4 της ηλικιακής κατηγορίας έως 18 ετών, θέση όχι απλά κορυφαία στα χρονικά για τα γαλανόλευκα χρώματα, αλλά και θέση που ούτε θα φανταζόταν κάποτε νεαρός Έλληνας αθλητής!

Επιπλέον, η είσοδος στην πρώτη 4άδα του κόσμου είναι γενικά σε όλους τους πίνακες το καλύτερο πλασάρισμα για εκπρόσωπο της χώρας. Ο σπουδαίος Καλλίνκος Κρεάνγκα είχε φτάσει μέχρι και το νούμερο 7 των ανδρών και συμπτωματικά αυτή τη θέση είχε ο Σγουρόπουλος ως καλύτερή του στους νέους στην αμέσως προηγούμενη έκδοση της I.T.T.F. τον Ιούνιο!

Να προστεθεί ότι με τη νέα του βελτίωση o πρωταθλητής Ευρώπης του απλού εφήβων θα υπερασπιστεί σε λίγες ημέρες τον τίτλο του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας ως νούμερο 2 του απλού. Πρώτο φαβορί του αγωνίσματος θα είναι ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 18άχρονος άσος είχε ανέβει τρεις θέσεις και τον Ιούνιο όταν μετακινήθηκε στην 7η. Τώρα είχε ανάλογη άνοδο παρότι δεν υπάρχει αλλαγή στους βαθμούς του και διατηρεί τους 5.772. Ο Κινέζους Σου Χαϊντόνγκ, που είναι στην κορυφή του πίνακα έχει 6.301 βαθμούς. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γίνεται στο Κλουζ Ναπόκα από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου και τα φαβορί του απλού προκύπτουν από το ranking list Under 18 αυτού του μήνα.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ