Εθνικός - Ολυμπιακός 6-18: Σήκωσε το 21ο στην κόκκινη Χίο! (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα 18-6 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο φάιναλ φορ της Χίου τον Εθνικό και κατέκτησε το 21ο τρόπαιο στην ιστορία του. Πολυνίκης τεχνικός ο Θοδωρής Βλάχος με επτά κατακτήσεις!

Εθνικός - Ολυμπιακός 6-18: Σήκωσε το 21ο στην κόκκινη Χίο! (highlights)

Ο Ολυμπιακός όπως και στον ημιτελικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 2-0 και 3-1 αλλά ο Εθνικός κατάφερνε και μείωνε στο γκολ (1-2, 2-3).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου με δυο γκολ του Μουρίκη από φουνταριστό ξέφυγαν 5-2 ενώ ο Μυλωνάκης ήταν αυτός που σκόραρε για το 6-3, ενώ είχε μειώσει προσωρινά ο Λιακάκης (3-5).

Ο Τεσάνοβιτς όμως και πάλι πήγε τη διαφορά στα δυο γκολ (4-6), με τον Εθνικό να παλεύει και να καταφέρνει να μένει κοντά στον Ολυμπιακό, ο οποίος έλεγχε απόλυτα και με τον Γιόκοβιτς στον παραπάνω ξέφυγε και πάλι με τρία γκολ (4-7) στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Ολυμπιακό. Η διαφορά πήγε στα τέσσερα τέρματα (Γενηδουνιάς 4-8) ενώ ο Μυλωνάκης με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 9-4. Ο Γούνας μάλιστα στον παίκτη παραπάνω σημείωσε το 10-4, σε ένα οκτάλεπτο όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ότι ήθελαν στο νερό και ήταν μπροστά με 12-6.

Τα πάντα είχαν κριθεί και εκείνο που έμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και με ένα ακόμη σερί έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 2-5, 0-6.

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαούνος

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 3, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 1, Κάκκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρ