Η Αβραμίδου «εκτέλεσε» την Βουλιαγμένη, στον τελικό ο Ολυμπιακός

Την πρόκριση στον τελικό της Euroleague γυναικών πήρε ο Ολυμπιακός που νίκησε στον ημιτελικό την Βουλιαγμένη με 8-7, έχοντας ως κορυφαία την Αβραμίδου. 

Η Αβραμίδου «εκτέλεσε» την Βουλιαγμένη, στον τελικό ο Ολυμπιακός

Με την Άλκηστη Αβραμίδου να...σκοτώνει τη Βουλιαγμένη και τη Τζόνσον τέσσερις συνεχόμενες φορές (!), την Ιωάννα Σταματοπούλου να υψώνει τείχος και τον Θρύλο να παίζει άμυνα για σεμινάριο πάνω στην Ξενάκη, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Βουλιαγμένη στην «εμφύλια ναυμαχία» στο Σαμπαντέλ και πήρε πανάξια την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Σαμπαντέλ – Πάντοβα.

Η Βουλιαγμένη στα πρώτα λεπτά βρήκε λύσεις από την Στεφανία Χαραλαμπίδη. Η αριστερόχειρας του ΝΟΒ σκόραρε στην κόντρα (0-1) μετά την πάσα της Τζόνσον αλλά και στην παραπάνω (1-2) με τον Ολυμπιακό όμως να έχει...απάντηση. Η Ασημάκη παρά την πίεση της Διαμαντοπούλου, γύρισε και κρέμασε τη Τζόνσον για το 1-1 ενώ η Τσουκαλά ήταν εκείνη που ισοφάρισε σε 2-2 στην παίκτρια παραπάνω, τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκες» στο πρώτο οκτάλεπτο είχαν 1/2 στην παραπάνω ωστόσο ξεκίνησαν εξαιρετικά στην άμυνα με παίκτη λιγότερο. Δέχθηκαν μόλις ένα τέρμα ενώ η Βουλιαγμένη έπαιξε τέσσερις φορές με παίκτρια παραπάνω και δεν το εκμεταλλεύθηκε, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να έχει μπει ζεστή και να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τη Χυδηριώτη να...σπάει την άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού. Η Μαρία Πάτρα πάσαρε έξοχα στην συμπαίκτριά της και εκείνη τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 3-2, στην πρώτη φορά που η Βουλιαγμένη...έσπασε την άμυνα ζώνης με την παίκτρια ανάμεσα για να μην πάει η μπάλα στα δυο μέτρα, στην Ξενάκη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά οι περισσότερες επιθέσεις του ήταν κακές ενώ όποτε χρειάστηκε η Τζόνσον ήταν εκεί που έπρεπε, με το ΝΟΒ να παίζει επίσης κλειστά πάνω στην Ασημάκη. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά και γρήγορα και όταν έγινε αυτό η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε 3-3, σε ένα οκτάλεπτο όπου η Ιωάννα Σταματοπούλου συνέχισε να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Η πορτιέρε του Ολυμπιακού νικήθηκε 1.33 πριν από το τέλος του ημιχρόνου από τη Βασιλική Διαμαντοπούλου σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω (2/5 ο ΝΟΒ). Σε αυτή τη φάση μάλιστα χρεώθηκε με δεύτερη ποινή η Χάνα Μπάκλινγκ και το κακό ήταν διπλό για τον πρωταθλητή Ελλάδας, που στην επόμενη φάση πάντως κατάφερε να ισοφαρίσει στην παίκτρια παραπάνω με την Μανωλιουδάκη (2/4 ο Ολυμπιακός). 4-4 στο φινάλε του α’ ημιχρόνου, σε έναν νευρικό ημιτελικό με πάρα πολλά λάθη στην επίθεση και από τις δυο ομάδες.

Παρόμοιο τέρμα για τη Βουλιαγμένη. Έξι λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου (τρίτη), η Πάτρα άνοιξε το ματς στα αριστερά για τη Χυδηριώτη αφού η άμυνα είχε κλείσει στην Ξενάκη και εκείνη με σουτ νίκησε την Σταματοπούλου (5-4). Ο Ολυμπιακός όμως...απάντησε με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα δυο φορές. Η Τσουκαλά διάβασε σωστά την άμυνα της Βουλιαγμένης, «ψάρεψε» τη Τζόνσον πάσαρε αριστερά στην έμπειρη Άλκηστη Αβραμίδου και εκείνη αφού ισοφάρισε (5-5), έδωσε για πρώτη φορά στον ημιτελικό το προβάδισμα στον Θρύλου (5-6, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου). Η Αβραμίδου ήταν εκείνη που τελείωσε άψογα και την επόμενη επίθεση που ήταν στην παίκτρια παραπάνω και έτσι ο Ολυμπιακός που έχανε με 5-4, με ένα 3-0 της Αβραμίδου βρέθηκε μπροστά 7-5 (4.01 για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) και έλεγχε απόλυτα το ματς. Ο ΝΟΒ είχε...κολλήσει, η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην Ξενάκη και η λύση ήρθε από το πουθενά σε μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη αλλά η Χυδηριώτη με πανέξυπνο τρόπο, κρέμασε την Σταματοπούλου και μείωσε σε 7-6 (1.54 για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου). Ο Ολυμπιακός 36’’ πριν από το τέλος της περιόδου, είχε χαμένη ευκαιρία στην παίκτρια παραπάνω (3/6) για να ξεφύγει και πάλι στο σκορ με δυο γκολ διαφορά αλλά η Χαραλαμπίδη αλλοίωσε το σουτ της Ελευθεριάδου. Η Βουλιαγμένη που στο πρώτο ημίχρονο πήρε πέντε αποβολές, σε αυτό το οκτάλεπτο δεν κέρδισε ούτε μία, αφού η μπάλα δεν έφτανε στην Ξενάκη. Ο Ολυμπιακός που κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και είχε ρυθμό, πήρε δυο αποβολές, σκόραρε στη μία αλλά το σημαντικό ήταν πως φορτώθηκαν με 2 ποινές οι Ράνεϊ, Πάτρα.

Η Αβραμίδου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο 31χρονη περιφερειακή του Θρύλου με σουτ από τα επτά μέτρα εκτέλεσε τη Τζόνσον για το 8-6 (7.12 για το τέλος του αγώνα) ενώ στο επόμενο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 9-6. Η Ασημάκη κέρδισε το πέναλτι αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου στάθηκε άτυχη σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι της Τζόνσον, ωστόσο ο Ολυμπιακός που έπαιζε εξαιρετική άμυνα (2/6 στην παραπάνω ο ΝΟΒ) κοίταξε να ροκανίσει το χρόνο και να βάλει φρένο στον γρήγορο ρυθμό που έδωσε στο τρίτο οκτάλεπτο αλλά και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Τα κατάφερε, με την Ξανάκη απλά να μειώνει στο φινάλε σε 7-8.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1.

Βουλιαγμένη: Χυδηριώτη 3, Ξενάκη 1, Χαραλαμπίδη 2, Διαμαντοπούλου 1.

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Τσουκαλά 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1.