Η αποστολή του Ολυμπιακού για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο πόλο

Για τη Βουδαπέστη, τη Μέκκα της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης αναχωρεί αύριο (29/11) το πρωί ο Ολυμπιακός με στόχο φυσικά την Παρασκευή το βράδυ να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο πόλο

Στη μαγευτική Βουδαπέστη, εκεί όπου το 2002 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην «οικοδέσποινα» Χόνβεντ αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης με αντίπαλο τη γηπεδούχο Βάσας, θα ταξιδέψει αύριο (29/11) το πρωί ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου την Παρασκευή το βράδυ (21.00) με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος θα διεκδικήσει τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του τμήματος στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τον περασμένο Ιούνιο ήρθε στον Πειραιά ένα ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας δυο Τσάμπιονς Λιγκ (2002, 2018) και ένα Σούπερ Καπ (2002) θα κυνηγήσουν στο...σπίτι της πανίσχυρης Φερεντσβάρος έναν ακόμη σπουδαίο τίτλο.

Την αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης αποτελούν οι: Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλης Μυλωνάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Κάκαρης, Αλέξανδρος Γούνας, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Μουρίκης, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Άντρο Μπούσλιε, Στέφανος Γαλανόπουλος.

Βλάχος: Θέλουμε κι αυτό τον τίτλο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Το παιχνίδι Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός είναι το τελευταίο για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και θα είναι μια γιορτή του Ευρωπαϊκού πόλο σε μια από τις πιο ιστορικές πισίνες της Ευρώπης στη Κομιάντι στη Βουδαπέστη. Το κίνητρό μας για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου είναι μεγάλο και σαν πρωταθλητές Ευρώπης θέλουμε να κατακτήσουμε και αυτό τον τίτλο πριν κλείσει μια έτσι και αλλιώς φανταστική χρονιά για την ομάδα μας».

Πάβιτς: Θα δώσουμε ότι έχουμε για να πετύχουμε

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιόζιπ Πάβιτς δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος θα είναι για εμάς ένα παιχνίδι γιορτή. Είναι γιορτή για το ευρωπαϊκό πόλο γιατί θα παίξουμε δυο ομάδες, πολύ σκληρές και πολύ καλές. Δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει στον Πειραιά, έτσι θα αγωνιστούμε σε μια πόλη που ζει το πόλο και όλοι αγαπούν το άθλημα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο στη Βουδαπέστη. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αυτό το τρόπαιο, εννοείται ότι θα είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς πάμε εκεί σαν πρωταθλητές Ευρώπης και θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πετύχουμε».