Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 9-8: Δεύτερη ήττα, παραμένει τρίτος αλλά έμπλεξε...(vid)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 9-8 από τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League, παραμένει τρίτος αλλά τον πλησίασαν οι Γάλλοι. Αύριο (3/3, 21.15) ένα ακόμη ντέρμπι με την Ορτίτζια που σήμερα (2/3) έχασε 12-6 από τη Σπαντάου, που επίσης μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης!

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 9-8: Δεύτερη ήττα, παραμένει τρίτος αλλά έμπλεξε...(vid)

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι πολύ καλός αμυντικός, όπως και τη Δευτέρα στο ξεκίνημα με την Προ Ρέκο, αλλά είχε θέματα στην επίθεση. Τα σουτ από την περιφέρεια δεν βρήκαν στόχο ενώ σε δυο περιπτώσεις που η ομάδα του Πειραιά πήρε ποινές και έπαιξε με παραπάνω ο Μαξ Ίρβινγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λάζοβιτς.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Μαρσέιγ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Καμαράσα από τη θέση του φουνταριστού άνοιξε το σκορ και εν συνεχεία ο Σπάιτς στον παραπάνω (1/1) έκανε και το 2-0 ενώ ο Ντούρντιτς από την περιφέρεια έγραψε και το 3-0 σε διάστημα τριών λεπτών. Σε ένα διάστημα όπου η άμυνα ήταν κάκιστη, ο Ζερδεβάς δεν ήταν καλά ενώ και επιθετικά η ομάδα ήταν...βραχυκυκλωμένη.

Τελικά το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ ήρθε στον παραπάνω (1/3) δεκατρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Κάκαρη, για να ακολουθήσουν δυο καλές άμυνες, με τον Ίρβινγκ να σκοράρει από την περιφέρεια για το 3-2, ενάμιση λεπτό για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ευτυχώς, οι Γάλλοι έχασαν τον δικό τους παραπάνω και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός στον παραπάνω (2/3) με τον Ντάουμπε αυτή τη φορά ισοφάρισαν σε 3-3, αλλά η Μαρσέιγ πήγε προηγούμενη στο σκορ στο ημίχρονο με τον Σπάιτς να κάνει το 4-3 από τη θέση του φουνταριστού. Ένα γκολ που δεν επιτρέπεται να δέχεται ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού.

Κάκιστο το ξεκίνημα και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τη Μαρσέιγ να σημειώνει δυο γκολ στο πρώτο δίλεπτο και να ξεφύγει και πάλι με τρία γκολ (6-3). Ο Ίρβινγκ στον παίκτη παραπάνω σημείωσε το 6-4, η άμυνα βγήκε, ο Κάκαρης πήρε την αποβολή αλλά ο Ντάουμπε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία πήρε και ποινή. Ο Ολυμπιακός που έβγαλε κι αυτή την άμυνα στον λιγότερο και έτσι είχε την ευκαιρία να πλησιάσει. Ο Αργυρόπουλος με το πρώτο του τέρμα μείωσε και πάλι στο γκολ (6-5, 2.40 για το τέλος της περιόδου) και στη συνέχεια αφού βγήκε η άμυνα, κέρδισε νέα αποβολή και ο Ντάουμπε έφερε το ματς στα ίσα (6-6), ωστόσο στον πρώτο πετυχημένο παραπάνω της Μαρσέιγ σε αυτή την περίοδο, ο Βερνό έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (7-6), με το Γενηδουνιά να απαντά άμεσα με φοβερή λόμπα (7-7).

Έτσι μπήκε στο τελευταίο...καυτό οκτάλεπτο, όπου η Μαρσέιγ με δυο σερί γκολ στον παραπάνω, πήρε και πάλι γρήγορα ένα σημαντικό προβάδισμα (9-7, 6.38 για το τέλος του αγώνα), ενώ είχε και τρίτη ευκαιρία πάλι στον παραπάνω για κάνει το 10-7 που δεν ήρθε ενώ στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός έχασε τον δικό του παραπάνω σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, με τους "ερυθρόλευκους" να μην έχουν καθαρό μυαλό! Ο Ίρβινγκ με γκολ στον παραπάνω μείωσε σε 9-8 (1.08 για το τέλος).

Η άμυνα βγήκε, ο Γενηδουνιάς έφυγε στην κόντρα αλλά η πάσα ήταν πιο δυνατή από τον Ζερδεβά και έτσι οι Γάλλοι πήραν εκ νέου την κατοχή και άφησαν για τον Ολυμπιακό μόλις δύο δευτερόλεπτα. Ο Βλάχος είχε τάιμ άουτ, το πήρε, ο Ζερδεβάς ανέβηκε για να παίξει παραπάνω ο Ολυμπιακός αλλά δεν υπήρχε χρόνος και το σουτ του Γενηδουνιά πέρασε άουτ.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 4-3, 3-4, 2-1.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λάζοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Βαν Πεπερστραέτε, Σπάιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Βερνό 1, Κρούσιλατ, Ντούρντιτς 1, Όλιβον, Κοβάτσεβιτς 1, Βουκίτσεβιτς 2, Καμαράσα 1, Χοβχανισιάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Ντάουμπε 2, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 3, Γαλανόπουλος.

*Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπαντάου κέρδισε την Ορτίτζια με 12-6. Το βράδυ (21.15) διεξάγεται το ντέρμπι Προ Ρέκο - Γιουγκ.

*Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γιουγκ 12, Προ Ρέκο 12, Ολυμπιακός 6, Σπαντάου 4, Μαρσέιγ 4, Ορτίτζια 3.