«Πετάνε» για Σερβία οι Νεάνιδες

Με προορισμό το Βελιγράδι αναχωρεί αύριο Σάββατο (25/8) η Εθνική μας ομάδα πόλο Νεανίδων (γεν. 2000), όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

«Πετάνε» για Σερβία οι Νεάνιδες

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Δήμου, πήρε μαζί του 13 αθλήτριες και συγκεκριμένα τις: Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελευθερία Φουντωτού, Αναστασία Λούδη, Ειρήνη Νίνου, Ελένη Κανετίδου, Βασιλική Δούλη, Ιουλία-Άννα Κοντονή, Εμμανουέλα Αρχοντάκη, Αγγελική Γιαννακέα, Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Παναγιώτα Νίνου, Ευφροσύνη Κατσίμπρη και Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου.

Μαζί τους, η βοηθός προπονητή, Άντι Μελιδώνη, η φυσιοθεραπεύτρια Ευθυμία Βούλγαρη, η αρχηγός της αποστολής, Βασιλική Αρβανιτοπούλου, όπως και η διεθνής διαιτητής, Μαρία Δασκαλοπούλου.

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο Β' Γκρουπ, μαζί με Ουζμπεκιστάν, Αυστραλία και Βραζιλία. Στον Α' Όμιλο συμμετέχουν Ισπανία, Καναδάς, Σερβία, Ιταλία, στον Γ' Όμιλο οι Ουγγαρία, Καζακστάν, ΗΠΑ και Αργεντινή και στον Δ' Όμιλο Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ρωσία και Νότιος Αφρική.

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στους Ομίλους:

Δευτέρα (27/8)
10:40 Ελλάδα - Βραζιλία

Τρίτη (28/8)
09:20 Ουζμπεκιστάν - Ελλάδα

Τετάρτη (29/8)
19:40 Ελλάδα – Αυστραλία

«Έχουμε δουλέψει αρκετά»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υπογράμμισε πως οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες και στόχος της ομάδας να συνεχίσει την σπουδαία παράδοση που χτίζει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια στο χώρο:

«Έχουμε δουλέψει αρκετά με την ομάδα και είμαστε έτοιμοι. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη, λόγω και του ότι η Ελλάδα έλαβε μέρος σε δύο μεγάλες διοργανώσεις με παρόμοιες ηλικιακές ομάδες, ενώ οι παίκτριες δεν έχουν κάνει πολλές προπονήσεις όλες μαζί και δεν γνωρίζουμε πλήρως τις δυνατότητές μας. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και θέλουμε να παρουσιαστούμε αντάξιοι αυτών. Πέραν της Αυστραλίας, δεν έχουμε δει τις υπόλοιπες ομάδες από κοντά, όμως πρώτος στόχος παραμένει η οκτάδα και μετά ένα πολύ δύσκολο χιαστί».

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι Εθνικές μας ομάδες διαπρέπουν τα δύο τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις και το κατά πόσο αυτό θα αποτελέσει κίνητρο και για τις Νεάνιδες, ο Δήμου τόνισε: «Οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες είναι μια επιβράβευση για όλους μας και μια διαφήμιση για τη χώρα μας. Τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και δικός μας ρόλος είναι να φέρνουμε ανάλογες επιτυχίες και να συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στα ίδια θεμέλια».