Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-8 (πέναλτι): Έσπασε το αήττητο μετά από 163 νίκες

Το αήττητο έξι ετών έσπασε απόψε στο Λαιμό για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακός. Η Βουλιαγμένη επικράτησε 3-2 στα πέναλτι (6-6 κανονική διάρκεια) της ομάδας του Πειραιά, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1 και φυσικά σταμάτησε το αήττητο 163 σερί αγώνων των «ερυθρόλευκων». 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-8 (πέναλτι): Έσπασε το αήττητο μετά από 163 νίκες

Ο Άντονι Χρύσανθος, ο τερματοφύλακας του ΝΟΒ ήταν ο πρωταγωνιστής αποκρούοντας δυο πέναλτι (Γενηδουνιά, Γούνα) ενώ το τρίτο του Φουντούλη σταμάτησε στο δοκάρι. Το Σάββατο (25/5) ο τρίτος τελικός στον Πειραιά (17.30).

Ο Ολυμπιακός έχασε μετά από 2.207 ημέρες

Νευρικό το ξεκίνημα στο ματς, με τον Ολυμπιακό να μην είναι καλός και πάλι στον παίκτη παραπάνω στα πρώτα λεπτά. Έχασε τις δυο πρώτες επιθέσεις αλλά στην τρίτη βρήκε γκολ με τον Μυλωνάκη (ασίστ Δερβίση) και ισοφάρισε το γκολ του Μπάσιτς (είχε ανοίξει το σκορ στα μισά της περιόδου σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά). Μάλιστα οι πρωταθλητές με τη δεύτερη σερί πετυχημένη προσπάθεια στον παραπάνω (Μπούσλιε) πέρασαν και μπροστά στο σκορ πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος (1-2). Σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Γενηδουνιάς φορτώθηκε με δυο ποινές (!) πριν καλά-καλά παίξουμε έξι λεπτά. Ο ΝΟΒ είχε 0/2 στον παραπάνω ενώ ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε με 0/2, τελείωσε την περίοδο με 2/4 και πήρε κεφάλι στο σκορ έχοντας βέβαια το σημαντικό πρόβλημα με τον Γενηδουνιά.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ από τον Φουντούλη από την περιφέρεια με τον Ολυμπιακό να...τρέχει ένα 3-0 σερί ενώ έχασε και την πρώτη επίθεση στην περίοδο στον παραπάνω (2/5). Η Βουλιαγμένη είχε μπλοκάρει και δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πάβιτς, ο οποίος επέστρεψε στο βασικό σχήμα, να είναι πολύ καλός για ακόμη μια φορά και να πραγματοποιεί σε αυτό το οκτάλεπτο εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο ΝΟΒ είχε στα μισά της περιόδου είχε 0/4 στον παραπάνω ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στην επίθεση και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Δυο επιθέσεις στον παραπάνω στα σκουπίδια και ένα χαμένο πέναλτι του Φουντούλη (το έβγαλε ο Άντονι) 3.28 για το τέλος του ημιχρόνου είχε ο Ολυμπιακός.

Έτσι η Βουλιαγμένη στην πρώτη της πετυχημένη προσπάθεια στον παραπάνω σε πέντε προσπάθειες, μείωσε στο γκολ με τον Γκιουβέτση (2.16 για το τέλος του ημιχρόνου). Το ημίχρονο όμως έκλεισε με γκολ στο φινάλε για τον Ολυμπιακό. Ο Γούνας πήρε την αποβολή από τον Μπούχα (2η για τον Κροάτη), έπαιξε έξυπνα για τον Μουρίκη κι εκείνος πέτυχε το 2-4. Εκτός του Μπούχα και του Γενηδουνιά (από την πρώτη περίοδο), με δυο ποινές φορτώθηκε σε αυτό το οκτάλεπτο και ο Φουντούλης!

Η Βουλιαγμένη βρήκε γκολ με τον Σολανάκη από τη θέση του φουνταριστού στο πρώτο δίλεπτο της περιόδου, μείωσε στο γκολ και πάλι (3-4). Ο Ολυμπιακός επιθετικά ήταν κακός, με λάθος επιλογές στο πρώτο τετράλεπτο. Δυο φορές έκανε λάθος πάσα ο Φουντούλης, η μπάλα δεν περνούσε στον φουνταριστό και ο Άντονι κρατούσε σχετικά εύκολα. Τη λύση για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού έδωσε ο «πολυμήχανος» Μανώλης Μυλωνάκης, 3.12 για το τέλος της περιόδου. Το σουτ του Φουντούλη στον παραπάνω σταμάτησε στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Μυλωνάκη και ο Χανιώτης χωρίς να χάσει χρόνο εκτέλεσε για το 3-5. Η Βουλιαγμένη όμως δεν παράτησε το ματς, πάλεψε και ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου έφερε και πάλι το ματς στο γκολ (4-5). Ο Μυλωνάκης έκανε λάθος υπολογισμό και έδωσε την ευκαιρία στο Χρήστο Αφρουδάκη να σκοράρει από τη θέση του φουνταριστού (είχε κάνει κίνηση στα δύο μέτρα). Δυο ποινές και για τον Δερβίση σε αυτό το οκτάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν για τα παίξουν όλα για όλα. Φορτώθηκε με 2η ποινή ο Καπετανάκης αλλά ο Γενηδουνιάς αστόχησε και ο Ολυμπιακός στον παραπάνω έφτασε από το 2/4 στο 3/10! Έτσι ο ΝΟΒ που ήταν για ακόμη μια φορά ψυχωμένος και έτοιμος για όλα, ισοφάρισε με τον Μπάσιτς 4.42 για το φινάλε του τελικού (5-5). Στην επόμενη επίθεση το σουτ του Γούνα ήταν άστοχο και η Βουλιαγμένη 3.16 για την ολοκλήρωση του αγώνα πέρασε και μπροστά στο σκορ (6-5) με τον Τίγκα να σκοράρει από τη θέση του φουνταριστού! Στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού έγινε λάθος πάσα και η Βουλιαγμένη έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του Μπάσιτς σταμάτησαν Πάβιτς και δοκάρι (αριστερό). Ο Θρύλος ισοφάρισε με πέναλτι (το κέρδισε ο Αργυρόπουλος που είχε φύγει στην κόντρα) του Γούνα 2.09 για το τέλος και πήγαμε σε ένα δίλεπτο φωτιά. Το σουτ του Γκιουβέτση έβγαλε εντυπωσιακά ο Πάβιτς αλλά και το μακρινό σουτ του Γενηδουνιά δεν βρήκε στόχο. Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό, όπου ο ΝΟΒ έχασε τη μπάλα με επιθετικό και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή. Ο Φουντούλης βιάστηκε και σούταρε ενώ είχε χρόνο, με τον Άντονι να λέει όχι 23 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Η Βουλιαγμένη πήρε τάιμ άουτ αλλά η επίθεση δεν βγήκε με τον Μπούσλι να κλέβει προ του Σολανάκη. Έτσι το 6-6 δεν άλλαξε και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Γενηδουνιάς απέκρουσε ο Άντονι

Αφρουδάκης 1-0

Μπούσλιε 1-1

Μπάσιτς 2-1

Γούνας απέκρουσε ο Άντονι

Τίγκας απέκρουσε ο Πάβιτς

Μυλωνάκης 2-2

Σολανάκης 3-2

Φουντούλης δοκάρι

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 1-1.

Βουλιαγμένη: Άντονι, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης 1, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης.

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος.