Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-9: Ο Φουντούλης έδωσε χάπι-εντ στο θρίλερ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 10-9 στο «Παπαστράτειο» για τον πρώτο τελικό της Α1 Πόλο Ανδρών

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-9: Ο Φουντούλης έδωσε χάπι-εντ στο θρίλερ

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Α1 πόλο ανδρών. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν τα εύκολα δύσκολα στον Πειραιά με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη αλλά με γκολ του Φουντούλη 36’’ πριν από το τέλος πήραν τη νίκη (10-9) και διατήρησαν το αήττητο.

Ο Ολυμπιακός με το Μανώλη Ζερδεβά να ξεκινά στο βασικό σχήμα (έμεινε εκτός αποστολής ο Πάβιτς για να παίξουν οι άλλοι δυο Κροάτες Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς) και να τίθεται για πρώτη αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, μπήκε φουριόζος.

Στο πρώτο τρίλεπτο ο Ολυμπιακός είχε 3/3 με τους Φουντούλη, Μυλωνάκη, Γούνα να κάνουν το 3-0 πριν καλά-καλά το καταλάβει η Βουλιαγμένη. Το πρώτο χαμένο σουτ για τον Ολυμπιακό ήρθε από το Φουντούλη στα μισά της περιόδου, με τη Βουλιαγμένη να φεύγει αμέσως στην κόντρα και να βρίσκει γκολ με τον Χρήστο Αφρουδάκη (3-1).

Ο Μυλωνάκης που έκανε ένα καταπληκτικό οκτάλεπτο πέτυχε το 4-1 για να μειώσει ο Γκιουβέτσης στον παραπάνω για το ΝΟΒ (1/1). Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ομπράντοβιτς ήταν αυτός που πέτυχε δυο γκολ. Ο Κροάτης στον παραπάνω μετά την έξοχη ασίστ του Μυλωνάκη, έγραψε το 5-2 και εν συνεχεία πήρε το πεντάμετρο, εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 6-2 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Με τον Ολυμπιακό να έχει 3/3 στον παραπάνω και καλό ρυθμό στην επίθεση, με τον Μυλωνάκη να είναι ο κορυφαίος.

Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα της Βουλιαγμένης ήταν σαφώς καλύτερη. Άλλωστε ο ΝΟΒ φημίζεται για την καλή του άμυνα, που είδαμε τελικά στο β’ οκτάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε γκολ στον παραπάνω αλλά ούτε μπόρεσε να χτυπήσει στην κόντρα με την ομάδα του Λαιμού να έχει καλές επιστροφές. Ο Σολανάκης με όμορφο τέρμα από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 6-3, για να σκοράρει (7-3) στη συνέχεια ο Μανώλης Μυλωνάκης σε ένα...φτωχό δεύτερο οκτάλεπτο όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες και οι τερματοφύλακες (Ζερδεβάς, Άντονι).


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βουλιαγμένη να κάνει ότι θέλει μέσα στο νερό. Ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο πρώτο μέρος και πίστεψε πως θα κάνει...περίπατο. Οι Καλογερόπουλος, Γούβης μείωσαν σε 7-5 και ο Γκιουβέτσης με πέναλτι (το πήρε ο Σολανάκης) έγραψε το 7-6. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν κάκιστοι στον παραπάνω και το 3/3 του πρώτου οκταλέπτου πήγε στο 3/7, με το ΝΟΒ να ισοφαρίζει στα μέσα της τρίτης περιόδου σε 7-7 με τον Τίγκα με ένα σερί 4-0! Ο Άντονι έκανε εξαιρετικό ματς κάτω από τα δοκάρια και οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έχασαν την ψυχραιμία τους, με το ποσοστό στον παραπάνω να φτάνει στο 3/8 ένα λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου, σε ένα από τα χειρότερα οκτάλεπτα του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση τα τελευταία χρόνια.


Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι (7-7) αν και ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 5-2, 6-2, 7-3! Οι πρωταθλητές πέταξαν δυο ακόμη ευκαιρίες στον παραπάνω (3/10) και ο Γούβης πεντάμιση λεπτά για το τέλος έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Βουλιαγμένη (7-8) με τέρμα στον παραπάνω (2/3). Για τους γηπεδούχους απάντησε (8-8) αμέσως ο Μπούσλιε στον παραπάνω, στον πρώτο πετυχημένο ύστερα από επτά σερί χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω (!). Στην επόμενη επίθεση της Βουλιαγμένης ο Ζερδεβάς μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο σουτ του Σολανάκη και ο Θρύλος έφυγε στην κόντρα με τον Γενηδουνιά να μην σταματά και να εκτελεί για το 9-8 (3.59 για το φινάλε). Ο Αφρουδάκης στη συνέχεια από την περιφέρεια – αν και έκανε επιθετικό στον Μυλωνάκη που δεν σφυρίχτηκε – ισοφάρισε εκ νέου για την ομάδα του Λαιμού.

Ο Σολανάκης δυο λεπτά πριν από το τέλος νικήθηκε από το Ζερδεβά και πάλι αφού νωρίτερα είχε κάνει λάθος πάσα ο Μυλωνάκης. Ακολούθησε το σουτ του Γούνα, έβγαλε ο Άντονι Χρύσανθος και στη συνέχεια η «βολίδα» του Σολανάκη σταμάτησε στο δοκάρι με τον Βλάχο να καλεί τάιμ άουτ, 1.07 για το τέλος του συγκλονιστικού τελικού. Ο Βλάχος θέλησε να παίξει σωστά με δυο παίκτες στα δυο μέτρα, ο Ομπράντοβιτς πήρε την αποβολή και ο Φουντούλης στον παραπάνω (5/13), έκανε το 10-9 κι ενώ απέμεναν 36 δευτερόλεπτα για το φινάλε. Ο Κόλιανιν πήρε τάιμ άουτ, ο ΝΟΒ πήρε αποβολή αλλά το σουτ του Κροάτη Μπάσιτς πέρασε ψηλά άουτ και έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά.


Τα οκτάλεπτα: 6-2, 1-1, 0-4, 3-2.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος

Βουλιαγμένη: Άντονι, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης Ν., Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλιός