Και τώρα τι; Θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική Ξάνθη - ΠΑΟΚ;

Η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών είναι στην ουσία ΜΗ τιμωρία, καθώς οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικότατα στο πρωτάθλημα και θα συναντηθούν την τελευταία αγωνιστική στα Πηγάδια!

Και τώρα τι; Θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική Ξάνθη - ΠΑΟΚ;

Και η κοροϊδία συνεχίζεται! Η τροπολογία -με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη- που συζητήθηκε στη Βουλή για την αλλαγή του νόμου περί των ποινών σε ΠΑΕ που υποπίπτουν σε αδικήματα, αποθεώνει το... θέατρο του παραλόγου που περιστοιχίζει εδώ και λίγες μέρες την πολυθρύλητη υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Tροπολογία-έκτρωμα για τον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ-Ξάνθης: Αποχώρηση από την ψηφοφορία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ

Αυτό που επιθυμεί να «περάσει» η κυβέρνηση, είναι η μετατροπή της τιμωρίας για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και μετοχολογίου της Ξάνθης από υποβιβασμό (όπως προβλέπεται μέχρι στιγμής) σε αφαίρεση βαθμών. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κοροϊδία ολκής, καθώς η αφαίρεση βαθμών από τις δύο ομάδες θα συνιστά ουσιαστικά ΜΗ τιμωρία για αμφότερες.

Live streaming: Η συζήτηση της τροπολογίας-έκτρωμα στη Βουλή για να μην υποβιβασθούν Ξάνθη, ΠΑΟΚ

Για ποιο λόγο; Μα πολύ απλά, οι δύο «τιμωρημένοι» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικότατα στο πρωτάθλημα της Super League. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πάρουν μέρος (ο ΠΑΟΚ σίγουρα, η Ξάνθη έχει κάποιες πιθανότητες) και στα επερχόμενα πλέι οφ, τα οποία θα κρίνουν τόσο τον πρωταθλητή όσο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν!

Κατατέθηκε η τροπολογία για Ξάνθη-ΠΑΟΚ: Αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών

Το φοβερό της υπόθεσης, μάλιστα, είναι ότι την τελευταία αγωνιστική της Super League οι «τιμωρημένοι» θα παίξουν μεταξύ τους, καθώς υπάρχει το ματς Ξάνθη-ΠΑΟΚ! Οι ομάδες, δηλαδή, που ουσιαστικά έχουν κοινό ιδιοκτήτη, θα συνεχίσουν να παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό...

Ελληνική Βουλή το μεγαλείο σου!

Και για να μην πετάμε τη μπάλα στην... εξέδρα (όπως έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ανακοίνωσή της) και να ξέρουμε τι λέμε: ΟΥΤΕ η κυβέρνηση ΟΥΤΕ ο ΠΑΟΚ αρνήθηκαν το αδίκημα για το οποίο έβγαλε το πόρισμά της η ΕΕΑ.

Απλά ο μεν ΠΑΟΚ από χθες... φωνάζει για την ποινή -γενικά και αόριστα, χωρίς να αρνείται το αδίκημα-, η δε κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα «εθνικά θέματα» και τον «διχασμό του λαού» ως προφάσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα που στη συνέχεια έπραξε.

Και η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ κάνει ένα αυθαίρετο άλμα, πετάει το θέμα του υποβιβασμού στην εξέδρα και μιλάει για πρωτάθλημα-δώρο στον Ολυμπιακό. Αντι να λένε «ευχαριστώ» που δεν τους υποβίβασαν, θέλουν να βγουν και από πάνω.

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...