Τον κρατάει στην κορυφή και τον ταρακουνάει

Ο Γιώργος Στασινόπουλος σχολιάζει το χθεσινό (22/1) παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, την ανούσια κίνηση του Σεμέδο αλλά και το ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή (26/1) εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Τον κρατάει στην κορυφή και τον ταρακουνάει

Στο Ηράκλειο πέρσι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό. Από εκείνη την ήττα πήρε και… αέρα ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Χθες (22/1) η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε αυτό που ήθελε. Πήρε τη νίκη κι ας μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση του.

Poll: Ποιους θα βάζατε στόπερ στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός;

Πράγματι ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλό παιχνίδι στο Ηράκλειο, είχε κάποια διαστήματα που αισθάνθηκε την πίεση του ΟΦΗ. Σε ένα ματς τόσο μεγάλης σημασίας οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το βασικό από το χθεσινό παιχνίδι είναι πως ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν δεν βρέθηκε στην καλή του βραδιά βρήκε τρόπο και πήρε το ματς. Είναι νίκη από αυτές που δίνουν πρωτάθλημα ακόμα κι όταν έρχεται με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα έδειξε νοοτροπία πρωταθλητή και νικητή σε ένα δύσκολο γήπεδο απέναντι σε καλό αντίπαλο.

Η ανάγνωση της επόμενης ημέρας, όμως, έχει να κάνει και με την εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο. Δεν ήταν καλή η ομάδα του Πειραιά και σε μεγάλα διαστήματα ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεσαν οι Κρητικοί, όπως είχαν κάνει και στο Καραϊσκάκη.

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πως είχε σε κακή βραδιά αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ο Ματιέ Βαλμπουενά για παράδειγμα είναι ένας από αυτούς. Ο Γάλλος δεν είναι ότι δεν ήθελε, αλλά είχε προσαρμοστεί πάνω του ο ΟΦΗ. Μία σέντρα πέρασε ο Βαλμπουενά σε όλο το παιχνίδι, αφού δεν του επέστρεψαν να πάρει μπάλες και ακόμα κι όταν αυτό συνέβη έπεφταν πάνω δύο και τρεις ποδοσφαιριστές.

Τον Μαρτίνς σίγουρα θα τον προβληματίσει η εικόνα του Ολυμπιακού, διότι μπροστά του έχει ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με την ΑΕΚ. Ο Ρούμπεν Σεμέδο κατάφερε σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής.

Αν κι έχει κάνει το γέμισμα στον Ελ Αραμπί στη φάση του γκολ, ο Πορτογάλος αποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Είναι σε κακό φεγγάρι ο Σεμέδο, ο οποίος προβλημάτισε με την εικόνα του στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά αυτό που έκανε χθες (22/1) στο Ηράκλειο ξεπερνάει κάθε λογική και ειδικά όταν γίνεται λίγες ημέρες πριν το ΟΑΚΑ και το ματς με την ΑΕΚ. Για τον Ολυμπιακό είναι ένα διπλό από αυτά που δίνουν τίτλο, αλλά είναι και ένα διπλό που άνοιξε αρκετά θέματα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους».