Ξάνθη - Αστέρας 2-1: «Τρία στα τρία» οι Θρακιώτες, έπιασαν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ! (highlights)

Η Ξάνθη έγινε η τρίτη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που κάνει το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Οι ακρίτες κέρδισαν 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και έγραψαν ιστορία αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν κάνει ανάλογο ξεκίνημα στη μεγάλη κατηγορία!

Ξάνθη - Αστέρας 2-1: «Τρία στα τρία» οι Θρακιώτες, έπιασαν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ! (highlights)

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τζουρίτσκοβιτς μετά την ωραία σέντρα του Στάρτζεον στο 19ο λεπτό με τον Αστέρα να προσπαθεί στο α’ μέρος αλλά κάτι να του λείπε στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι με τους Εντουάρντο, Στάρτζεον και Τζουρίτσκοβιτς να έχουν κέφια και τους Τερκί, Κοβάτσεβιτς να κάνουν σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, έλεγχαν το ματς.

Στην επανάληψη με την είσοδο του Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Αστέρας λειτούργησε καλύτερα αλλά στο 55’ είχαμε το 2-0 με σκόρερ τον Στάρτζεον από κοντά να σκοράρει.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 57’ ο Μαρκ Φερνάντεθ πλάσαρε σωστά για το 2-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ ωστόσο με τη χρήση VAR ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Όπως είναι λογικό ο Αστέρας βγήκε μπροστά για την ολική επαναφορά και η αλήθεια είναι πως προβλημάτισε τους ακρίτες αλλά το πολυπόθητο 2-2 δεν ήρθε ποτέ.

Έτσι η Ξάνθη κέρδισε και τον Αστέρα, έκανε το τρία στα τρία, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν στην μεγάλη κατηγορία στις πρώτες αγωνιστικές. Αντίθετα, οι Αρκάδες για ακόμη μια αγωνιστική γνώρισαν την ήττα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ:
ΞΑΝΘΗ ARENA
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Τσαμούρης (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Βαλιέντε, Πασαλίδης, Κώτσιρας

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο – Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα – Τερκί, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (73’ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς (65’ Ντε Αμορίμ) – Στάρτζεον (81’ Καμαρά), Εντουάρντο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος – Αντζουλάς (46’ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ - Καπίγια, Μουνάφο (85’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (73’ Χαουρέγκι), Μαρκ Φερνάντεθ - Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες