Στον Ρέντη το… VAR και στον Ολυμπιακό απορούσαν με την ΕΠΟ

Εκπρόσωποι της ΕΠΟ ενημέρωσαν τους παίκτες για τη χρήση VAR. Τι έκανε κακή εντύπωση στους «ερυθρόλευκους» και σε ποιο σημείο – κλειδί των κανονισμών εντόπισαν το μεγαλύτερο «ψεγάδι» που μπορεί να «ακυρώσει» τα νέα ήθη κι έθιμα σε διαιτητικό επίπεδο στη Σούπερ Λίγκα.

Στον Ρέντη το… VAR και στον Ολυμπιακό απορούσαν με την ΕΠΟ

Το περίμεναν καιρό το VAR όλοι όσοι θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να περιοριστούν τα λάθη, να μειωθούν οι φωνές και να μην υπάρξει η παραμικρή υποψία ότι οι τίτλοι κρίνονται εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Το VAR λοιπόν θα λειτουργήσει κανονικά στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα από την πρεμιέρα της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λοιπόν, εκπρόσωποι της ΕΠΟ να πάρουν… σβάρνα τα προπονητικά κέντρα των ομάδων για να ενημερώσουν τους ποδοσφαιριστές για τους νέους κανονισμούς και να νέα ήθη κι έθιμα σε διαιτητικό επίπεδο με την παρουσία του VAR.

Την Παρασκευή (9/8) αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τον Ρέντη. Εκεί λοιπόν οι παίκτες πληροφορήθηκαν τις εξής τρεις επιλογές που έχει ο διαιτητής αγωνιστικού χώρου: Ότι όταν «ενοχληθεί» στην ενδοεπικοινωνία από τους τρεις διαιτητές VAR ότι υπάρχει «πιθανότητα πέναλτι» ή «πιθανότητα γκολ» ή «πιθανότητα κόκκινης κάρτας» σε μία αμφισβητούμενη φάση, ο διαιτητής μπορεί να μην ασχοληθεί καθόλου! Να αγνοήσει δηλαδή το VAR! Του δίνεται αυτή η δυνατότητα, βάσει κανονισμού. Να το πάρει δηλαδή εξ ολοκλήρου πάνω του χωρίς να συμβουλευτεί το ριπλέι.

Οι παίκτες ξαφνιάστηκαν με αυτή την παράμετρο, γιατί μπορεί σε κάποιο ματς να αδικηθούν σε μία φάση, να μην τους δοθεί ένα πέναλτι και ο διαιτητής να πει «παίζετε» και να δώσει καμία απολύτως σημασία στα όσα θα του φωνάζουν οι διαιτητές του VAR στο ακουστικό!

Οι άλλες δύο επιλογές φυσικά είναι να πάει ο ίδιος και να το δει στην οθόνη που θα υπάρχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου ή να εμπιστευτεί 100% τους διαιτητές VAR από αυτά που θα έχουν δει εκείνοι στο ριπλέι.

Εκείνο που προκάλεσε επίσης αρνητική εντύπωση και σχολιάστηκε από τους ποδοσφαιριστές, ήταν ότι οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ δεν ενημέρωσαν τους παίκτες στα αγγλικά, γιατί πολύ απλά δεν γνώριζαν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές να κάνουν τη μετάφραση στον Μαρτίνς, τους συνεργάτες του και στους ξένους συμπαίκτες τους.