Η βάση της επιτυχίας του Άρη δεν είναι ο Ιντέγε, αλλά η διατήρηση του κορμού

Ο Άρης ολοκλήρωσε την πιο ηχηρή μεταγραφική του κίνηση αυτό το καλοκαίρι με την προσθήκη του Μπράουν Ιντέγε, ωστόσο η μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος είναι άλλη.

Η βάση της επιτυχίας του Άρη δεν είναι ο Ιντέγε, αλλά η διατήρηση του κορμού

Δεν χωρά αμφιβολία πως η παρουσία του Ιντέγε στο ρόστερ γεννά και προσδοκίες και απαιτήσεις… άλλου επιπέδου στους φιλάθλους του Άρη. Είναι προφανές ο λόγος, διότι ο Ιντέγε είναι ένας επιθετικός που έχει ανταποκριθεί ακόμα και στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από μια χρονιά αγωνιστικής απραξίας, έχει όλο το κίνητρο στα… πόδια του να αποδείξει πράγματα.

Ωστόσο αυτό που κάνει το φετινό καλοκαίρι εξαιρετικό για τον Άρη δεν είναι οι μεταγραφές τύπου Ιντέγε (ή ακόμα και του Ντουάρτε, για τον οποίο δαπάνησε χρήματα ο Άγιαξ, με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά το γεγονός ότι κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να διατηρήσει τον κορμό του περσινού - πετυχημένου - ρόστερ σχεδόν αναλλοίωτο.

Το σχεδόν μπαίνει διότι ακόμα εκκρεμεί το μέλλον του Ματέο Γκαρσία και μπορεί οι κίτρινοι να έχουν εξετάσει τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις παικτών για την θέση του εξτρέμ, αλλά όσο ο Αργεντινός παραμένει προς πώληση και η Λας Πάλμας δεν ανακοινώνει τίποτα, οι ελπίδες για επιστροφή του υπάρχουν.

Ο Άρης ξεκινάει μια απαιτητική σεζόν έχοντας έναν κορμό 13 παικτών από την περσινή σεζόν: Κουέστα, Βέλεθ, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Μπάσα, Μαρτίνες, Ντιγκινί, Λάρσον, Γιουνές και φυσικά ο Μπρούνο Γκάμα.

Σε αυτό το ρόστερ θα μπολιάσει πιο σωστά ο Μάρτιν Τόνσο που πέρσι ο τραυματισμός στη γάμπα δεν τον άφησε να δείξει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε.

Με τις προσθήκες από το φετινό καλοκαίρι των Ντάνιελ Σούντγκρεν, Λέριν Ντουάρτε, Μπράουν Ιντέγε, παικτών που αγωνίζονται σε θέσεις που ο Άρης χρειαζόταν ενίσχυση ποιότητας και τον εξτρέμ που αναμένεται, ο Σάββας Παντελίδης έχει ένα ρόστερ που φαινομενικά μοιάζει πολύ ικανό για να διατηρήσει τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα και να κυνηγήσει και το βήμα παραπάνω.

Πρωτίστως όλες αυτές οι κινήσεις δίνουν στον κόσμο όραμα και πίστη και αυτό το συναίσθημα μετατρέπεται σε στήριξη από τις κερκίδες και σε έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ. Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να μεγαλώσει ως μέγεθος ο ποδοσφαιρικός Άρης.

Σαφώς και ο Ιντέγε είναι το “παραπάνω κλικ” που όλοι ήθελαν, από τον Καρυπίδη μέχρι τον πιο απλό φίλαθλο, αλλά το γεγονός ότι η βάση του Άρη διατηρήθηκε σε ποσοστό 95% - θα γίνει 100% αν τυχόν παραμείνει και ο Γκαρσία - είναι το πιο ασφαλές εχέγγυο για μια δεύτερη σερί πετυχημένη σεζόν.