Η ΕΡΤ δίνει 8 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Πόσα πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό;

Δείτε πόσα χρήματα θα έπρεπε -αναλογικά- να προταθούν στους «ερυθρόλευκους»

Η ΕΡΤ δίνει 8 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. Πόσα πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό;

Πρόκειται για κρατικό χρήμα. Μιλάμε για τις συζητήσεις μεταξύ της ΕΡΤ και του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το ύψος του ποσού, στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις ανέρχεται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερα υψηλό τίμημα αναμφισβήτητα τη σημερινή εποχή. Αυτομάτως, τίθεται το ερώτημα με ποιο κριτήριο δίνονται αυτά τα χρήματα. Προφανώς αυτό που παίζει ρόλο είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Άρα πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις ως πρωταθλητής.

Όμως αυτό που μετρά ακόμα περισσότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η δημοφιλία της ομάδας, δηλαδή η εμπορικότητά της. Εδώ, το μοναδικό κριτήριο που μπορεί να υπάρξει είναι τα εισιτήρια που έχει διαθέσει. Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά εμπορική ομάδα και έχει μέσο όρο 18.113 εισιτηρίων. Ένας αριθμός που αφορά την καλύτερη χρονιά του, το... ταβάνι του θα έλεγε κάποιος.

Όμως υπάρχει -προφανώς- και πιο εμπορική ομάδα κι αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν κατακτά το πρωτάθλημα έχει μέσο όρο 20.606 εισιτηρίων.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, σε ποιο ποσό θα γινόταν ενδεχόμενη διαπραγμάτευση του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ. Σίγουρα σε υψηλότερο από αυτή με τον ΠΑΟΚ. Χωρίς μάλιστα να υπολογιστεί ότι τα εισιτήρια που αναφέρθηκαν αφορούν μια εξαιρετική για τον ΠΑΟΚ χρονιά και μια όχι καλή για τον Ολυμπιακό. Απλά μαθηματικά δείχνουν ότι αν η ΕΡΤ ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού, αναλογικά με την πρόταση προς τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να προτείνει στους ερυθρόλευκους περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια, 9.091.000 ευρώ.