Με ή χωρίς αναδιάρθρωση - Τρεις στροφές πριν από τον υποβιβασμό - Τα σενάρια

Αναλυτικά τα σενάρια και οι «μάχες» για την παραμονή στην Superleague. 

Με ή χωρίς αναδιάρθρωση - Τρεις στροφές πριν από τον υποβιβασμό - Τα σενάρια

Με το ημερολόγιο της Superleague να δείχνει πως τελειώνει η 27η μέρα, η «μάχη» για τη σωτηρία ολοένα και σκληραίνει. Το πρωτάθλημα μπορεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να έχει κριθεί, όμως κάποιες ομάδες παίζουν ένα δικό τους πρωτάθλημα στην ουρά της βαθμολογίας.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιες πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Δηλαδή, αν τελικά θα ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Αν ισχύσει τότε, θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες απευθείας στην Football League και μία θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της χαμηλότερης κατηγορίας.

Αν δεν ισχύσει, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη η οποία φαντάζει και πιο πιθανή είναι να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας και να ανέβουν οι δύο πρώτοι της Football League. Στην περίπτωση αυτή η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί είναι ο Απόλλωνας, καθώς έχει χάσει πλέον και μαθηματικά όλες του τις ελπίδες.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο που λέει πως, μπορεί να υποβιβαστεί μόνο ένας (Απόλλωνας) και ο δεύτερος από το τέλος να παίξει μπαράζ με τον δεύτερο που διεκδικεί άνοδο.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σενάριο στο οποίο ο ΟΦΗ θα υποβιβαστεί λόγω της δικαστικής διαμάχης που είναι σε εξέλιξη.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ισχύσουν τα εξής:

Με αναδιάρθρωση (3 ομάδες υποβιβασμό και 1 μπαράζ) τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς ΟΦΗ και Απόλλωνας θα είναι εκτός διεκδίκησης και ο Λεβαδειακός βρίσκεται 5 πόντους πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Η ομάδα της Ηπείρου, ο Αστέρας Τρίπολης (παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική), η Ξάνθη, η Λάρισα και ίσως ο Πανιώνιος είναι πιθανό να βρεθούν σε θέση... μπαράζ.

Χωρίς αναδιάρθρωση, η υπόθεση θεωρείται τελειωμένη. Πάλι τα σενάρια δύο και μάλιστα πολύ απλά. Στο πρώτο (και πιο πιθανό) υποβιβάζονται ΟΦΗ και Απόλλωνας χωρίς να κινδυνεύσει καμία άλλη ομάδα, ενώ στο δεύτερο οι Κρητικοί θα υποβιβαστούν και ο Απόλλωνας θα παίξει μπαράζ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

Με αστερίσκο σημειώνονται τα εκτός έδρας ματς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (32 βαθμοί)
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης

ΛΑΡΙΣΑ (30 βαθμοί)
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός

ΞΑΝΘΗ (29 βαθμοί)
Ολυμπιακός*
Απόλλων Σμύρνης
Άρης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (28 βαθμοί)
ΠΑΣ Γιάννινα*
ΟΦΗ*
Πανιώνιος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (26 βαθμοί)
Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ

ΟΦΗ (25 βαθμοί)
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος*

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (21 βαθμοί)
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ