Του Μάρκου, αλλά Σεφερλή...

Όποιος παίρνει στα σοβαρά και σχολιάζει με στόμφο την απόφαση για το ντέρμπι, πρόβλημά του. Το σκεπτικό, πάντως, είναι υπέροχο κείμενο. Μπορεί να είναι SOS για την έκθεση στις Πανελλήνιες. Ή η επόμενη πρόζα του Μάρκου. Του Σεφερλή.

Του Μάρκου, αλλά Σεφερλή...

Ευτυχώς χτες είχα ρεπό. Κι όταν βγήκε η απόφαση έτρωγα ένα τυλιχτό με γύρο χοιρινό με απ' όλα. Ευτυχώς δεν είχα πάρει με κρέας, γιατί πρόσφατα ενός φίλου μου τού έκατσε στο λαιμό και παραλίγο να είχαμε τώρα άλλα. Γέλασα είναι η αλήθεια. Μετά νευρίασα, αλλά σύντομα ξαναγέλασα και πήρα άλλο ένα με γύρο κοτόπουλο.

Έπειτα διάβασα άρθρα για την απόφαση. Όλοι μιλούσαν με... αποτροπιασμό για την... «βόμβα» του κ. Μάρκου. Σε κάθε πρόταση που διάβαζα, ένα πράγμα μου ερχόταν στο μυαλό. Οι ατάκες του Μάρκου στην τελευταία παράσταση που τον είχα δει. Είναι καλός ο Σεφερλής. Βγάζει πολύ γέλιο.

Το σκεπτικό της απόφασης το χρησιμοποίησα για το μάθημα έκθεσης που είχα με τον γιο μου. Είχε ωραίες λέξεις και ήταν καλογραμμένο. Δεν δώσαμε σημασία στο νόημα, προσηλωθήκαμε στην ανάλυση του κειμένου. Πολύ καλό.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης που βάζει σε πολύ δύσκολη θέση την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, διότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να σταθεί με καμία κυβέρνηση. Ούτε καν επειδή το κείμενό της είναι καλο...Γραμμένο. Πιστεύω ότι δεν θα σταθεί, αλλά κρίμα.

Ο Ολυμπιακός θα πάει με μεγάλο άγχος στο ΟΑΚΑ για το τελευταίο 20λεπτο. Δεχόταν τρομερή πίεση από τον ΠΑΟ στο ντέρμπι που δεν ολοκληρώθηκε και δύσκολα πιστεύω θα αντέξει. Χαμός για Μαρτίνς και παίκτες θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός θα το ανατρέψει το σκορ, είναι ανώτερος από τον Ολυμπιακό και θα νικήσει. Θα ανεβεί κι άλλο στη βαθμολογία και θα πάει εκεί που ήταν, διότι δεν κουκούλωσαν οι δικηγόροι του τα επεισόδια. Άρα αφού δεν τα κουκούλωσαν, σωστά δεν τιμωρήθηκε η ομάδα. Στο γήπεδο προφανώς θα είναι και εκείνος που έριξε την μπουνιά, όπως και εκείνος που κουβαλούσε το μαχαίρι. Διαπιστευμένοι ή όχι. Στο γήπεδο δεν θα είναι εκείνος που βούτηξε το σημαιάκι. Ας πληρώσουν να πάρουν άλλο, όλα δικά τους δεν γίνεται.

Ο Ολυμπιακός δεν θα το πάρει το ματς στα χαρτιά, όπως έγραφαν λαμπροί συνάδελφοι με ποιητικά ψευδώνυμα σε διάφορες ιστοσελίδες, φιλικά προσκείμενες σε ό,τι αντι-Ολυμπιακό υπάρχει. Θα το χάσει το ματς ο Ολυμπιακός, ίσως με 4-1. Μπορεί 5-1. Κι έτσι δεν θα το πάρει στα χαρτιά, όπως πήγε να το πάρει γιατί είχε τρομερό βαθμολογικό συμφέρον να το κάνει. Θα άλλαζαν τα πάντα, γι΄αυτό ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε και ζητούσε επίμονα τη διακοπή. Επειδή φοβόταν ότι στο τελευταίο 20λεπτο θα έτρωγε τα γκολ της ανατροπής. Και θα έχανε το ματς της χρονιάς. Άλλωστε η εικόνα του ντέρμπι αυτό έδειχνε. Πίεζε ασφυκτικά ο ΠΑΟ, θα κέρδιζε σίγουρα. Άρα δίκαια θα έχει τώρα την ευκαιρία του πάλι.

Από χτες το μεσημέρι μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο δικαστής Σκουτέρης και να μην βλέπει εφιάλτες για εκείνη την απόφαση που είχε βγάλει ξημερώματα. Ο δικαστής Μάρκου την έβγαλε μεσημέρι, με καλογραμμένο σκεπτικό. Οι χουλιγκάνοι και οι μπαχαλάκηδες παντός χρώματος, πήραν άλλωστε την κεντρική ιδέα. Δεν το είχαν σκεφτεί. Βόμβα σε γήπεδο; Καλή ιδέα...

Άντε να τελειώνουμε γρήγορα σήμερα, να φάμε κανά σουβλάκι και να πάμε το βράδυ στου Μάρκου. Του Σεφερλή. Πολύ γέλιο λέμεεεεε...