Αμρ Ουάρντα: Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια…

Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου έχει βαλθεί να αποδείξει ότι για να γίνει κάποιος μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν αρκεί να διαθέτει μόνο τεράστιες ικανότητες, αλλά και να βάζει το μυαλό του να δουλεύει…

Αμρ Ουάρντα: Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια…

Το όνομά του έχει συνδυαστεί αρκετές φορές με πανέμορφες ενέργειες και γκολ, όμως άλλες τόσες είναι και οι ιστορίες με τα παραπτώματα του ποδοσφαιριστή ο οποίος σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε δημιούργησε προβλήματα.

Κάποια από αυτά είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Ο Ουάρντα δε φημίζεται ότι είναι και ο πιο… σκεπτόμενος άνθρωπος στον κόσμο. Η παρορμητικότητά του πολλές φορές έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καριέρα του η οποία θα ήταν σίγουρα πολύ πιο διαφορετική αν σκεφτόταν λιγάκι παραπάνω πριν πράξει.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 ο ΠΑΟΚ τον είχε παραχωρήσει δανεικό στη Φεϊρένσε και ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής είχε φύγει από την ομάδα κακήν – κακώς, αφού όπως είχε αποκαλυφθεί θεώρησε σωστό να φλερτάρει τις γυναίκες δύο συμπαικτών του.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο. Εκεί ο Αιγύπτιος ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και έγινε ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας. Όμως προσέξτε ένα στατιστικό στοιχείο που αν μη τι άλλο μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα του: Ο Ουάρντα κατά την σεζόν 2017 -2018, όταν και αναδείχθηκε MVP της Super League, σημείωσε με τον Ατρόμητο 11 γκολ και δέχθηκε 10 κίτρινες! Για επιθετικό, οι κάρτες αυτές είναι πολλές και μαρτυρούν το… άστατο του χαρακτήρα του!

Ο Ουάρντα εξαργυρώνει την καταπληκτική του σεζόν με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Αμρ δεν αργεί να βγει ξανά στην επιφάνεια, αφού από το καλοκαίρι δείχνει ότι όση μπάλα ξέρει, τόσο μυαλό του λείπει. Η μη χρησιμοποίηση του από τον Λουτσέσκου στα προκριματικά του Champions League του βάζει την ιδέα να παραπονεθεί, ο προπονητής του τον βάζει στον πάγο για λίγο καιρό, ενώ όταν ο πάγος… λιώνει και αρχίζει να δείχνει και στην Τούμπα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, δεν αργεί να υποκύψει σε νέα πειθαρχικά παραπτώματα. Κάπως έτσι, η διοίκηση του «δικέφαλου» αποφασίζει να τον δώσει εκ νέου δανεικό στον Ατρόμητο.

Και ενώ ο Ουάρντα επιστρέφει στον τόπο που αγαπήθηκε, φροντίζει να βάλει «βόμβα» κι εκεί με τη χειρονομία του προς την κερκίδα της ΑΕΚ. Ο Αιγύπτιος έκανε μια κίνηση με την οποία προέτρεπε τους φίλους των «κιτρινόμαυρων» να δουν τον ΠΑΟΚ να σηκώνει το πρωτάθλημα.

Φυσικά αυτή ήταν και η «ταφόπλακά» στη σχέση του με τους «Φενταγίν». Δεν ξέρουμε τι σκεφτόταν όταν το έκανε αυτό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι κανείς, μα κανείς οπαδός μιας ομάδας δεν θα εκτιμούσε μια τέτοια κίνηση.

Κλείνοντας θα παραθέσουμε για επίλογο τη γνωστή παροιμία η οποία μπήκε και στον τίτλο: «Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια». Στην περίπτωση του Ουάρντα φυσικά το νόημα αλλάζει…