Super League: Τις έντεκα έφτασαν οι αλλαγές προπονητών!

Απίστευτο και όμως ελληνικό αυτό που συμβαίνει με τους προπονητές στη Super League!

Super League: Τις έντεκα έφτασαν οι αλλαγές προπονητών!

Οι ομάδες της Super League σπάνε όλα τα ρεκόρ σε μία συγκεκριμένη κατηγορία: στις αλλαγές προπονητών.

Είναι πραγματικά απίστευτο αν το σκεφτεί κανείς αλλά οι 8 από τις 16 ομάδες της πρώτης κατηγορίες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 11 αλλαγές προπονητών μέσα στις 16 αγωνιστικές!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Ο πρωταθλητής στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ο Απόλλων Σμύρνης με τρεις (!) αλλαγές προπονητών! Συγκεκριμένα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έδιωξε τον Βαλεριέν Ίσμαελ μόλις στην πρώτη αγωνιστική μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, τον διαδέχθηκε ο Ισπανός Χιμένεθ Μοντεαγούδο, τον ακολούθησε ο Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος ακολούθως έδωσε τη θέση του στον Μπάμπη Τεννέ.

Η Λαμία ήταν η αμέσως επόμενη που προχώρησε σε αλλαγή στον πάγκο της. Μετά από 2,5 χρόνια κοινης πορείας με τον Μπάμπη Τεννέ, ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλλε την παραίτησή του, όταν, μετά από την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση δεν διέψευσε τα σενάρια για αντικατάστασή του που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τη θέση του ανέλαβε ο Μάκης Χάβος, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα.

Η ΑΕΛ επίσης έχει ήδη πραγματοποιήσει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Σωτήρης Αντωνίου παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στη 4η αγωνιστική και τον διαδέχθηκε ο Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα.

«Ταφόπλακα» στη θέση του Πάκο Ερέρα έβαλε η ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό (0-1), μετά και από συνολικά τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ο Ισπανός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν αλλά δεν έπαψε να βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Άρη, κυρίως λόγω της έντονης ενόχλησης που προκάλεσε στους ιθύνοντες των «κιτρίνων» με την επιμονή του να «αρπάξει» τον Ματέο Γκαρσία και να τον φέρει στην Λας Πάλμας, ομάδα στην οποία συνέχισε την καριέρα. Στον πάγκο του Άρη πάντως τον αντικατέστησε ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, το φετινό απογοητευτικό ξεκίνημα των Αρκάδων δεν βοήθησε στην παραμονή και σε συνδυασμό με το στενό μαρκάρισμα του Άρη, ο Παντελίδης συνεχίζει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη με τον Γιώργο Παράσχο να τον διαδέχεται στην Τρίπολη. Μετά την αλλαγή προπονητή, ο Αστέρας βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα!

Ο Πανιώνιος έχει πραγματοποιήσει και αυτός αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε τη σεζόν με τον Ζοσέ Ανιγκό, τον άλλοτε προπονητή του Λεβαδειακού, ωστόσο ο Γάλλος αντικαταστάθηκε λόγω δυσαρέσκειας της διοίκησης για την εικόνα των «κυανέρυθρων» από τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στον Λεβαδειακό!

Η ομάδα της Λιβαδειάς έδιωξε τον Έλληνα τεχνικό, για να τον αντικαταστήσει με τον Τζουζέπε Σανίνο, ο οποίος αποτέλεσε επίσης παρελθόν προ ημερών, με τους Βοιωτούς να αναζητούν τον διάδοχο του Ιταλού προπονητή.

Η πιο πρόσφατη αλλαγή προπονητή σε πάγκο ομάδας Super League ήταν αυτή του Νίκου Παπαδόπουλου από τον πάγκο του ΟΦΗ, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από του πάγκο των Κρητικών το βράδυ της Δευτέρας (21/1) εξαιτίας του επεισοδίου με τον γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού, Χρήστο Κουτσοσπύρο.

Οι μοναδικές ομάδες που συνεχίζουν με τον προπονητή που ξεκίνησαν τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς), ο ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου), η ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης), ο Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης), ο Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι), η Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς), ο Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας) και ο ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης)