AEK-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Εντεκάλεπτη καταιγίδα

Με γκολ των Λιβάγια, Άλεφ και Πόνσε μέσα σε 11 λεπτά η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0.

AEK-Αστέρας Τρίπολης 3-0: Εντεκάλεπτη καταιγίδα

Με τη φόρα από τα Γιάννενα μπήκε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν καταιγιστική στα πρώτα είκοσι λεπτά και εκτόξευσε το σκορ στο 3-0! Ο Λιβάγια έκανε την αρχή (9’), ο Άλεφ συνέχισε (11’ κεφαλιά) και ο Πόνσε ολοκλήρωσε (20’ πέναλτι) αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα.

Και φυσικά όλα ξεκαθάρισαν κάπου εκεί. Το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν ήδη αποδείξει πως το ξέσπασμά τους στα Γιάννενα είχε συνέχεια. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός ένιωθε ήδη, από το 20’, πως το 3-5-2 πράγματι κάτι αλλάζει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Στο 41’ πάντως υπήρξε ένταση όταν ο Μάνταλος πάτησε τον Ιγκλέσιας από πίσω, με τον διαιτητή να τον παρατηρεί με κίτρινη κάρτα. Δικαίως διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για κόκκινη καθώς ο μέσος της «Ένωσης» χτύπησε εκτός φάσης τον αντίπαλό του.

Στον Αστέρα θα πρέπει να δουλέψουν το πώς αμύνονται στα στημένα χτυπήματα του αντιπάλου. Τα δύο τέρματα που δέχθηκαν ξεκίνησαν από κόρνερ της «Ένωσης». Επίσης είχε θέματα η ομάδα της Τρίπολης στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.

Διαμαρτύρονται ορθώς για πέναλτι στο 47’ οι «κιτρινόμαυροι» σε χέρι του Μουνάφο στην περιοχή. Από το 71’ είδαμε και τον Κρίστιτσιτς στο γήπεδο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Σκόρερ: 9΄ Λιβάγια, 11΄ Άλεφ, 20΄ Πόνσε
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Γκάλο, Οικονόμου, Αλεφ, Μάνταλος - Μανιάς, Ιγκλέσιας

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Μπακασέτας, Αλέφ, Μάνταλος (71΄ Κρίστιτσιτς), Πόνσε (82΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια (77΄ Κλωναρίδης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46΄ Βλάχος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (65΄ Φερνάντεθ), Άνχελ, Βαλιέντε, Ιγλέσιας (73΄ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Μανιάς