Δώνης: «Πληρώσαμε την αφέλειά μας στις καθυστερήσεις»

Για αφέλεια των παικτών του στα τελευταία λεπτά έκανε λόγο ο Γιώργος Δώνης μετά το 2-2 του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Δώνης: «Πληρώσαμε την αφέλειά μας στις καθυστερήσεις»

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου είπε:

Για τα συναισθήματα που του άφησε το ματς όπως εξελίχθηκε: «Ξέραμε από την έναρξη του παιχνιδιού ποια είναι τα κομμάτια που θα αντιμετωπίζαμε. Πήρα την απόφαση να ξεκινήσω τρεις ποδοσφαιριστές που δεν είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Μακέντα, ο Μπουζούκης και ο Μουνιέ. Γι' αυτό είπαμε στα παιδιά να έχουμε σταθερότητα και να ελέγχουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο μισάωρο ήταν ισορροπημένο το ματς, με την Ξάνθη να κάνει μεγάλες πάσες στην άμυνά μας. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες απειλές και η Ξάνθη σκόραρε στις μια-δυο φάσεις. Μετά το ματς διαφοροποιήθηκε. Είχαμε ένταση, καλό τέμπο... Καλές συνεργασίες. Καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς, να έχουμε φάσεις, δεν είχαμε δώσει δικαίωμα στον αντίπαλο για απειλή στην εστία μας.

Στο ποδόσφαιρο αυτό που συνέβη το έχουμε δει πολλές φορές... Στα τελευταία λεπτά είχαμε τέσσερις φορές τουλάχιστον τη μπάλα στα πόδια μας και φερθήκαμε με αφέλεια. Ήμασταν αφελείς για την προσπάθεια που κάναμε στα 90 λεπτά για να δώσουμε φάσεις και κόρνερ για να έρθει η μπάλα στην περιοχή μας. Πληρώσαμε την αφέλειά μας στις καθυστερήσεις».

Για το πέναλτι στον Κάστρο: «Δεν θα απαντήσω, δεν έχω απαντήσει ποτέ μου για διαιτησία».

Για τη διαχείριση της κατάστασης: «Νομίζω ότι όταν δέχεσαι γκολ ισοφάρισης σε νεκρό χρόνο όποια ομάδα κι αν είναι αυτή, το συναίσθημα είναι το ίδιο. Είναι συναισθήματα που θα κρατήσουμε είτε για απόψε είτε αρχίζουν ήδη και περνάνε. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Άσχετα από την απόφαση του διαιτητή, πάλι θα τα έβαζαν οι παίκτες μαζί του ή με τον εαυτό τους. Είναι φυσιολογικά αυτά... Η διαχείριση για εμάς είναι εύκολη. Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Προχωράμε, έχουμε πολύ δρόμο».