Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Οι «κιτρινόμαυροι αντέδρασαν στην επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στους Πειραιώτες εξισώνοντας μάλιστα τα επεισόδια του ΟΑΚΑ με όσα έγιναν στην Πάτρα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμωρία του Ολυμπιακού

Με αφορμή την τιμωρία των 60.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιδράει για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ. Οι «κιτρινόμαυροι» στην ανακοίνωση τους εξισώνουν τις ρίψεις βομβών μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις και τις σκληρές συγκρούσεις που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ με τις ρίψεις χημικών από τους άνδρες των ΜΑΤ σε κερκίδα με γυναικόπαιδα. Επιπλέον οι αποφάσεις έχουν βγει από διαφορετικές πειθαρχικές επιτροπές. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από τη Super League, ενώ ο Ολυμπιακός από την ΕΠΟ για γεγονότα που πράγματι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«Η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και τους δύο αγώνες, που αναγκαστήκαμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Κάθε έννοια ισονομίας έχει ήδη καταλυθεί και η αλλοίωση του εφετινού πρωταθλήματος με επιλεκτική και μονομερή εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος της δικής μας ομάδας αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός», τονίζουν οι «κιτρινόμαυροι».