Η μάστιγα των ντέρμπι και η διαφορά με πέρσι

Τα χαμένα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και η βελτίωση στη νοοτροπία της ομάδας σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Η μάστιγα των ντέρμπι και η διαφορά με πέρσι

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Ολυμπιακός νίκησε για τελευταία φορά σε μεγάλο παιχνίδι της Super League. Συγκεκριμένα ήταν 22 Οκτωβρίου 2017 όταν οι Πειραιώτες με το γκολ του Ένγκελς νίκησαν τον ΠΑΟΚ 1-0. Από τότε δεν έχουν πάει άλλο ματς.

Μετράνε δύο ήττες και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ, μία ήττα και δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και μία ήττα με τον ΠΑΟΚ, αφού υπάρχει και το ματς της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ. Η… ασθένεια των χαμένων μεγάλων παιχνιδιών της Super League συνεχίζεται και φέτος για τον Ολυμπιακό που επιχείρησε το καλοκαίρι να κάνει αλλαγές στο ρόστερ του και να τονώσει το ελληνικό στοιχείο.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι νίκες δεν ήρθαν. Έχοντας παίξει, ωστόσο τρία ντέρμπι στη φετινή σεζόν μπορούμε να βάλουμε σε μία ζυγαριά τα παιχνίδια τα φετινά με τα περσινά. Υπάρχει μία πολύ σημαντικά διαφορά σε αυτά τα ματς. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε όλα τα φετινά μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν προσπαθήσει.

Δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για αδιαφορία ή για χαλαρότητα. Προσπάθησαν πολύ σε όλα και σε κάποια το έκαναν με λάθος τρόπο, ενώ σε κάποια άλλα η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν, πάλεψαν, αλλά το έκαναν με λάθος τρόπο. Επιχείρησαν με γιόμες να σκοράρουν και να γυρίσουν το παιχνίδι και δεν τους βγήκε. Δεν μπήκαν με την ένταση που έπρεπε στο γήπεδο με αποτέλεσμα να αφήσουν χώρο στον Παναθηναϊκό.

Με τον ΠΑΟΚ έχασαν σωρεία ευκαιριών σε ένα παιχνίδι που ήταν κυρίαρχοι και θα μπορούσαν να έχουν πάρει άνετα τη νίκη. Σε αυτό το ματς απλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Η μπάλα δεν έμπαινε και ο Ολυμπιακός έχασε με αυτογκόλ. Με την ΑΕΚ μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να είχαν ένα διάστημα που πήγαιναν πιο δυνατά στις φάσεις, όμως αδιάφοροι δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές. Σε σύγκριση με τα περσινά αντίστοιχα ματς που είχαν κατηγορηθεί για αδιαφορία οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κάτι τέτοιο δεν το βγάζουν στα φετινά τους ματς.

Παραμένει όμως μία μάστιγα για τον Ολυμπιακό τα ματς με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες στον δεύτερο γύρο θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε όλο αυτό, αφού το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο αν αναλογιστούμε ότι το τελευταίο διπλό σε τέτοιο ματς σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2015. Ήταν το ματς που οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 στην Τούμπα.