Η κλήση δε σημαίνει αυτομάτως αφαίρεση βαθμών

Από κλήση σε κινητό οπαδού του ΠΑΟ, σε κλήση σε απολογία με άρθρο περί αφαίρεσης βαθμών, αλλά με όχι αυτή τη μοναδική πιθανή ποινή.

Η κλήση δε σημαίνει αυτομάτως αφαίρεση βαθμών

Στον Ολυμπιακό δεν έπεσαν και από τα σύννεφα μετά τη διαρροή για κλήση τους σε απολογία με βάση το άρθρο που περιέχει και πιθανότητα ποινής αφαίρεσης βαθμών, αλλά μια τέτοια τιμωρία θα θεωρηθεί σκανδαλώδης από την ερυθρόλευκη πλευρά εφόσον επιβληθεί. Διότι ουδείς μπορεί να προδικάζει αποφάσεις, ειδικά όταν τα γεγονότα του Παμπελοποννησιακού δεν ήταν τέτοιας έκτασης που να αιτιολογούν τέτοιας μορφής ποινή.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως όλα ξεκίνησαν επειδή χτύπησε το κινητό ενός ανθρώπου που ήταν στην εξέδρα με ήχο τον ύμνο του Παναθηναϊκού, με συνέπεια να παρατηρηθεί η κινητικότητα προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο. Αυτό μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί σε προβοκάτσια ή να προκαλέσει ένα κακό προηγούμενο σε περίπτωση αυστηρής ποινής, διότι από εδώ και πέρα θα μπορεί οποιοσδήποτε οπαδός να πηγαίνει σε εξέδρα αντίπαλης ομάδας και να προκαλεί τέτοια περιστατικά.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η στάση της Αστυνομίας χαρακτηρίστηκε από υπερβάλλοντα ζήλο και η παρουσία της διμοιρίας στην εξέδρα με τη ρίψη χημικών δεν έπρεπε να συμβεί από τη στιγμή που εκεί βρίσκονταν στην πλειονότητά τους οικογένειες με παιδιά.

Ο Ολυμπιακός θα υποστηρίξει όλα αυτά στη διαδικασία της απολογίας του και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή βιαιοπραγίες στις εκθέσεις, αλλά και δεν μπορούν να εξομοιωθούν όσα συνέβησαν με αυτά στο ΟΑΚΑ (όπου εκεί γηπεδούχος ήταν η ΑΕΚ και όχι όπως στην Πάτρα με τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο και με απαγόρευση μετακίνησης), η πιθανότητα για ποινή αγώνων χωρίς θεατές και όχι για αφαίρεση βαθμών είναι μεγάλη.

Από την άλλη παραμένει αδιευκρίνιστο εάν σε φάση ομίλων Κυπέλλου με βαθμολογία, η ποινή πάει για αυτή τη διοργάνωση και όχι για το πρωτάθλημα. Διότι και το Κύπελλο με αυτή τη μορφή, πρωτάθλημα θεωρείται.