Ο Σα ήρθε με 20 συμμετοχές στην πλάτη…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επιλέξει τον συμπατριώτη του στα τελευταία παιχνίδια με Ντουντελάνζ, Απόλλωνα και Άρη και αργά ή γρήγορα θα του έδινε συνεχόμενες συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σα ήρθε με 20 συμμετοχές στην πλάτη…

Όταν γινόταν γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα έκλεινε τον Ζοσέ Σα το βράδυ μετά την πρόκριση επί της Μπέρνλι, ψάχνοντας στο βιογραφικό του Πορτογάλου γκολκίπερ διαπίστωνε κανείς ότι δύσκολα θα έπιανε λιμάνι για να κάνει τον «κομπάρσο».

Ο 25χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε με τις ευλογίες του Πέδρο Μαρτίνς για να βάλει κατά κάποιο τρόπο και «δύσκολα» στον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Σα ήρθε στη χώρα μας έχοντας 20 παιχνίδια στην πλάτη του την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Πόρτο. Είχε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και 5 στο Champions League.

Οπότε, ο Σα ερχόταν στο λιμάνι αποφασισμένος για να κερδίσει τα γάντια του βασικού.

Με Ντουντελάνζ, Απόλλωνα και Άρη υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τους Λουξεμβούργιους ενδέχεται ο Μαρτίνς να κάνει το κλασικό ροτέισον που κάνει στον «άσο» στα ματς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ξεκινώντας τον Γιαννιώτη.

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ λοιπόν που έχει αρχίσει για τα καλά να κερδίζει την εμπιστοσύνη όχι μόνο των συμπαικτών του, αλλά και του κόσμου, παίζει φέτος δανεικός από την Πόρτο.

Στη συμφωνία υπάρχει όρος για οψιόν αγοράς από πλευράς Ολυμπιακού (σ.σ. δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό), ωστόσο, δικαίωμα επαναγοράς του παίκτη θα έχει η Πόρτο εφόσον το αποφασίσει. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019 με κανονική μεταγραφή, η Πόρτο θα έχει τον πρώτο λόγο για να τον ξαναπάρει πίσω στο «Ντραγκάο» το καλοκαίρι του 2020.

Θυμίζει εώς έναν βαθμό κάτι από τη συμφωνία που είχε κάνει ο Ολυμπιακός με τον Γιαννιώτη όταν ο Ανδρέας πήγε στον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 2017.