Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Μεριά στον Ολυμπιακό

Ο Τυνήσιος στόπερ κατάφερε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να ανέβει για τα καλά στην «ιεραρχία» των κεντρικών αμυντικών και να φαντάζει πλέον βασικός και αναντικατάστατος.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Μεριά στον Ολυμπιακό

O Μαρτίνς πρώτα πήγε με δίδυμο Βούκοβιτς – Σισέ. Έκανε τη μία γκάφα πίσω από την άλλη ο Σισέ σε εκείνο το 0-4 από την Γκενκ και τη θέση του πήρε με συνοπτικές διαδικασίες ο Μιράντα στο πλευρό του Σέρβου.

Το δίδυμο Βούκοβιτς – Μιράντα έπαιξε για αρκετό διάστημα, μέχρι που άρχισε να παίρνει ματς ο Μεριά και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεωρείται πλέον πιο σίγουρος στην ενδεκάδα και από τον… Βούκοβιτς που έμοιαζε ακλόνητος στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού.

Με δίδυμο Βούκοβιτς – Μεριά βέβαια θα πορευτεί ο Ολυμπιακός και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο με την παρουσία τους στις Εθνικές ομάδες.

Από εκεί και πέρα όμως, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ορισμένα στοιχεία που αφορούν τον Τυνήσιο στόπερ. Στοιχεία που προέρχονται από την επίσημη στατιστική υπηρεσία…

Ο Βούκοβιτς για παράδειγμα έχει στο «βιογραφικό» του το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ, ενώ στα τελευταία δύο ματς με τους «Δικεφάλους» έδειξε επηρεασμένος από την κόπωση των συνεχόμενων αγώνων που έδωσε με τον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, ο Μεριά μοιάζει να έχει πιο καθαρό μυαλό. Τι λέει λοιπόν η στατιστική του; Ότι ο Τυνήσιος έχει 13 επεμβάσεις, 46 σωστές κάθετες πάσες σε σύνολο 61 μεταβιβάσεων και 10 κερδισμένα φάουλ (μόλις 3 εναντίον) που είναι μεγάλος αριθμός για στόπερ, αλλά οφείλεται στις καλές τοποθετήσεις του (ο Φορτούνης π.χ. έχει 17 κερδισμένα φάουλ).

Όλα αυτά σε σύνολο 5 αγώνων στο πρωτάθλημα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοια νούμερα γράφουν συνήθως οι αμυντικοί χαφ – «σκυλιά». Οι στόπερ είναι πιο επιρρεπείς στα φάουλ και οι κάθετες μεταβιβάσεις τους είναι λιγότερο εύστοχες. Για παράδειγμα ο Κρέσπο του ΠΑΟΚ έχει μόλις 18 σωστές μεταβιβάσεις και ο Βαρέλα επίσης του ΠΑΟΚ, μόλις… 9!