Ώρα αποφάσεων στην ΑΕΚ για Μπακασέτα

Αδειάζει η κλεψύδρα για τη διοίκηση του «Δικεφάλου» στο θέμα του Έλληνα χαφ. Οι 600.000 ευρώ, το ευρωπαϊκό όνειρο και η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση: «σεβαστείτε με»!

Ώρα αποφάσεων στην ΑΕΚ για Μπακασέτα

Πρόσωπο της ημέρας στην ΑΕΚ, αδιαμφισβήτητα είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Βλέπετε, το τέρμα του στο ντέρμπι γλίτωσε την «Ένωση» από την ήττα. «Όταν δεν τα παρατάς ποτέ, στο τέλος πάντα δικαιώνεσαι», ήταν το μήνυμα του «κιτρινόμαυρου» μέσου σήμερα (8/10) στο Instagram με τους φίλους του «Δικεφάλου» να τον αποθεώνουν και να τον προτρέπουν να ανανεώσει το συμβόλαιό του (ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο).

Πόσο πιθανό είναι όμως να συμβεί κάτι τέτοιο; Αν κρίνουμε από τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, θα λέγαμε 50-50. Στις 31 Αυγούστου ο Μπακασέτας με δήλωσή του είχε αποκαλύψει: «Έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη κουβέντα για το συμβόλαιό μου, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις». Έκτοτε όμως τίποτε νεότερο. Εκτός βέβαια αν έγινε και δεν διέρρευσε.

Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχε σημαντική απόσταση στα «θέλω» της πλευράς του ποδοσφαιριστή, στο οικονομικό, με την προδιάθεση της ΑΕΚ...

Ο Μπακασέτας δύσκολα θα συζητήσει για συμβόλαιο με λιγότερα από 600.000 ευρώ τη σεζόν. Θεωρεί πως πρέπει να παίρνει πάνω-κάτω όσα και οι πρωτοκλασάτοι του κλαμπ και σε κάθε περίπτωση όχι λιγότερα από τον Πέτρο Μάνταλο.

Επίσης, νιώθει πως μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα στο εξωτερικό. Αυτό τον έχει κάνει να πιστεύει το γραφείο ατζέντηδων που τον εκπροσωπεί και μάλιστα όσο περισσότερες θετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί, τόσο αυτή του η πίστη γιγαντώνεται.

Θα λέγαμε πως όσο καθυστερεί η ΑΕΚ να τον καλέσει και να του δώσει νέο συμβόλαιο, οι πιθανότητες να τον χάσει αυξάνονται. Ο 25άχρονος δεν έχει κρύψει ποτέ πως το μεγάλο του όνειρο είναι να παίξει στο εξωτερικό. Και θεωρεί πως, από άποψη ηλικίας, είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσει αυτό το βήμα.

Άνθρωποι στο περιβάλλον του Μπακασέτα υποστηρίζουν πως, σε κάποιο βαθμό, τον ανησυχεί ένα νέο πολυετές συμβόλαιο στην Ελλάδα καθότι ενδέχεται να τον αγκιστρώσει εντός συνόρων και να αποδειχθεί τροχοπέδη στην πραγμάτωση του μεγάλου του ονείρου.

Πάντως, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την προσέγγιση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Αν αυτή είναι τέτοια που θα δείξει σεβασμό, αναγνώριση και εμπιστοσύνη στον Έλληνα διεθνή, τότε πολλά θα διαφοροποιηθούν στις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στην καριέρα του.

Σε κάθε περίπτωση, για την ΑΕΚ δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο στο θέμα του Μπακασέτα. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις. Από τον Ιανουάριο ο ποδοσφαιριστής θα είναι ελεύθερος να συζητήσει με οποιονδήποτε σύλλογο επιθυμεί.

Εξάλλου, θα είναι άσχημο και άκομψο έως τότε να μην έχει κληθεί για τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Θα είναι σα να μην τον υπολογίζουν, σα να παίζουν παιχνίδι τακτικής μαζί του. Μια επιλογή που μάλλον δεν θα δικαιώσει τους διοικούντες τον «Δικέφαλο» και γι’ αυτό προβλέπουμε πως δεν θα προτιμηθεί.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, με τον ποδοσφαιριστή να θέλει να δοκιμάσει στο εξωτερικό, αλλά να μην είναι αρνητικός στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ αν ακούσει αυτό που θεωρεί πως δικαιούται.