Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν για την είσοδο οπαδών τους στον περιβάλλοντα χώρο μετά το γκολ του Νάτχο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Ολυμπιακό

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλλε το μικρότερο δυνατό πρόστιμο για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο χωρίς βιαιοπραγίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για την είσοδο οπαδών τους μετά το γκολ του Μπίμπαρς Νάτχο. Στην έκθεση του ο παρατηρητής της Super League σημειώνει ότι μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο τέσσερις οπαδοί για να πανηγυρίσουν το γκολ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις.

Τον Ολυμπιακό υπερασπίστηκε ο δικηγόρος του, Ιωάννης Χατζησαββάογλου, ο οποίος τόνισε πως το περιστατικό έγινε αντιληπτό μόνο από τον παρατηρητή, ενώ σημείωσε πως η συμπεριφορά των οπαδών δεν ήταν πειθαρχικά ελεγκτέα.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αναφέρεται πουθενά αυτό το περιστατικό στο Φύλλο Αγώνα. Μπορεί να το είδε μόνο ο παρατηρητής. Η είσοδος τους δεν είχε τα στοιχεία εκείνα που θα την χαρακτήριζαν απρεπή συμπεριφορά, ή πειθαρχικά κολάσιμη, ή ελεγκτέα», τόνισε και στη συνέχεια επισήμανε: «Ήταν στο 90+3’, αμέσως μετά το παιχνίδι έληξε. Δεν υπάρχει το στιγμιότυπο ούτε στο βίντεο της Nova, ούτε στα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League αναφέρει: «Βάσει των αναφερομένων στο από 16/09/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) καθώς και στην από 16/09/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) ευρώ.