Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0: «Κάλλιο αργά…»

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες έχουν οι κρητικοί

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0: «Κάλλιο αργά…»

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά» λένε και ο Αστέρας Τρίπολης έστω κι αν περίμενε έως την έκτη αγωνιστική πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους και έφτασαν στην επικράτηση σχετικά εύκολα έχοντας τον Μπαρτόλο κορυφαίο παίκτη.

Οι κρητικοί προβλημάτισαν με την εικόνα τους και πλέον έχουν τέσσερις ήττες σε έξι ματς...

Ο Αστέρας Τρίπολης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα επέβαλε το παιχνίδι του, είχε την υπεροχή πιέζοντας από αρκετά ψηλά και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να φτάσουν απέναντι από τον Παπαδόπουλο.

Μάλιστα από το 19’ μπήκαν στην… θέση του οδηγού στην αναμέτρηση με το πολύ ωραίο σουτ του Τιλίκα, ενώ στο 44’ μετά από καταπληκτικό συνδυασμό ο Γκαρντάφσκι έκανε το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση.

Παρά τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια η εικόνα του ΟΦΗ δεν άλλαξε, καθώς αδυνατούσε να κλείσει τον Αστέρα στην άμυνά του και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του.

Αντίθετα οι Αρκάδες μένοντας ψηλά είχαν αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, αλλά δεν το κατάφεραν.

Από το 80’ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε μια και οι κρητικοί έβλεπαν από τη μια πως δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και από την άλλη οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του χρόνου.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Αρκάδες να προηγούνται με 2-0 και να έχουν στο… τσεπάκι τους το πρώτο τρίποντο της σεζόν.


Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 2-0

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Σκόρερς: Τιλίκα (19’), Γκαρντάφσκι (44’)

Κίτρινες: Ζουκάνοβιτς (60’)- Μεγιάδο (44’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος- Ρούμπεν Γκαρθία, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο- Άλβαρες, Ιγκλέσιας (75’ Βαλιέντε), Ντομίνγκεθ (46’ Στάνκο), Λέο Τίλικα- Μπαρτόλο (74’ Μπερτόγλιο, 87’ λ.τ.Ριέρα), Γκαρντάφσκι (65’ Κρέσπι), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς- Μπαλογιάννης (73’ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Λάρσον- Μεγιάδο (46’ Τοράλ), Ντουρμισάι (46’ Μπιφουμά), Ντιουσέ (62’ Στάικος) - Περέα, Ντικό (57’ Μπουζούκης), Γκερέρο