Λάζαρος: «Δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο»

Εκδικάστηκε η υπόθεση της προσφυγής της ΑΕΚ κατά του Ολυμπιακού και του Χριστοδουλόπουλου. Όλα όσα ειπώθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ.

Λάζαρος: «Δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο»

Πολύωρη ήταν η διαδικασία εκδίκασης της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Στα γραφεία της ΕΠΟ το παρών έδωσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσω της δικηγόρου τους, Λίνας Σουλούκου έκαναν ένσταση κατά της επιτροπής, αφού δεν υπήρχε συμβόλαιο.

Σε εκείνο το σημείο η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε ένα έγγραφο ως συμβόλαιο το οποίο δεν επικυρωθεί. Ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε πως έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως δέχτηκε απειλές τον Μάιο για να βάλει την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο. Το έγγραφο της ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν έχει κατατεθεί δεν είναι έγκυρο.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στην εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου…

Στη διαδικασία της εκδίκασης της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου το παρών έδωσε στα γραφεία της ΕΠΟ έδωσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ο Ολυμπιακός στην υπόθεση εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους, Βασίλη Δημακόπουλο και Λίνα Σουλούκου, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από την Άσπα Σουλούκου και τον Ιωάννη Χατζησαβάογλου. Δικηγόρος του ΠΣΑΠ υπέρ του Χριστοδουλόπουλου είναι ο Εμμανουήλ Αλιφραγκής.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ ζητάει την τιμωρία του ποδοσφαιριστή και την απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στον Ολυμπιακό. Η πλευρά των «κιτρινόμαυρων» υποστηρίζει πως υπάρχει συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή. Ο δικηγόρος του Λάζαρου πήρε τον λόγο και είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε να δούμε αυτό το συμβόλαιο που είναι κρυμμένο σε κάποιο συρτάρι», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο Λάζαρος, ο οποίος είχε πει: «Ο Λυσάνδρου ήταν δικηγόρος μου. Το λέω για να το μάθει όλος ο κόσμος. Και λίγο καιρό μετά, έγινε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Υπέρ του Χριστοδουλόπουλου τάχθηκε και ο ΠΣΑΠ μέσω του δικηγόρου του για το πρόστιμο που έχει επιβάλλει η ΑΕΚ στον ποδοσφαιριστή ύψους 14% του συμβολαίου του. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην επιβληθεί το πρόστιμο, ενώ ο ΠΣΑΠ τόνισε πως δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3%.

Η δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου είπε: «Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κύριο Χριστοδουλόπουλου αν έχει βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ΑΕΚ». Ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε λέγοντας: «Δείξτε το συμβόλαιο, δείξτε το συμβόλαιο».

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Ιωάννης Χατζησαβάουγλου είπε: «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καλούμαστε σε απολογία χωρίς να γνωρίζουμε το έγγραφο για το οποίο καλούμαστε. Δώστε μας επιτέλους αυτό το χαρτί, για να ξέρουμε γιατί γίνεται αυτή η ιστορία», ενώ ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του σχολίασε: «Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για το 2018-2019».

Η δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου κατέθεσε ένσταση διαιοδοσίας της επιτροπής, διότι όπως υποστήριξε η επιτροπή κρίνει για υποστατά και έγκυρα συμβόλαια και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει εμφανιστεί κάτι. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ επιχείρησε να παρουσιάσει κάποια χαρτιά, αλλά ο πρόεδρος πρότεινε δεκάλεπτη διακοπή.

Η ΑΕΚ μετά την διακοπή κατέθεσε στην ένα συμβόλαιο, το οποίο όπως αναφέρει η ίδια δεν έχει επικυρωθεί. Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή τόνισε πως «δεν υπάρχει οποιοδήποτε έγκυρο μεταχρονολογημένο συμβόλαιο».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Το συμβόλαιο από την πλευρά της ΑΕΚ έχει υπογραφεί από τον Δέδε και όχι αυτή την υπογραφή που έχει τώρα», είπε ο διεθνής άσος και συνέχισε: «Υπέγραψα στις 27-28 Αυγούστου 2016, όταν ήμουν ακόμα παίκτης της Βερόνα. Ήταν ένα έγγραφο το οποίο θα ήταν βάση και οδηγός για το αν με θέλουν και τρίτο χρόνο». Στη συνέχεια ο διεθνής επιθετικός ρωτήθηκε σε πόσα αντίγραφα έχει υπογράψει και απάντησε: «Δεν θυμάμαι ακριβώς σε πόσα, ρωτήστε και τον κύριο Λυσάνδρου, που ήταν τότε δικηγόρος μου, γιατί δεν πήρα εγώ αντίγραφα του συμβολαίου και γιατί το συμβόλαιο είχε άλλη ημερομηνία πάνω (το συμβόλαιο έχει ημερομηνία 1/7/2018)», ήταν τα λόγια του, ενώ ακολούθησε ένας έντονος διάλογος της Λίνας και Ασπασίας Σουλούκου με τον Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας της ΑΕΚ.

Λάζαρος σε Λυσάνδρου: "Είχες πει ότι το έγγραφο ήταν άκυρο"

Από τον πρόεδρο τέθηκε στον Λυσάνδρου και τους ανθρώπους της ΑΕΚ το ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει επικυρωθεί το συμβόλαιο που υποστηρίζουν πως έχουν. Δεν πήρε καμία απάντηση, ενώ στη συνέχεια ο Χατζησαβάογλου ρώτησε τον Λυσάνδρου αν θεωρεί πως έχει ισχύ το συμβόλαιο και εκείνος απέφυγε να απαντήσει. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο ποδοσφαιριστής που είπε στον Λυσάνδρου: «Μου είχες πει τότε, ότι αυτό το έγγραφο ήταν άκυρο και δεν θα είχε ισχύ πουθενά. Ήσουν δικηγόρος μου και έπρεπε να με προστατεύεις! Πληρώνουμε δικηγόρους για να προστατεύουν τα δικαιώματα μας».

«Ισχυρίζεστε ότι έχετε ένα ισχυρό και νόμιμο συμβόλαιο. Τον καλέσατε τον παίκτη σε απολογία όχι γιατί έκανε παραβίαση του συμβολαίου, αλλά για διαρροή δηλώσεων. Ποιο θεωρείται ότι είναι πιο σοβαρό από τα δύο;», ρώτησε η Ασπασία Σουλούκου τον Λυσάνδρου, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει.

Ο Λάζαρος λίγη ώρα νωρίτερα ο είχε πει «Ναι ναι, γονατιστός παρακαλούσα! Νεκρός ποδοσφαιρικά στην Σαμπντόρια, με 300 εκατ. μπάτζετ!». Ο ποδοσφαιριστής είχε απαντήσει στους ισχυρισμούς του Δημητριάδη, ο οποίος είχε πει: «Όταν αποκτήσαμε τον Λάζαρο ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός. Παρακαλώντας πήρε τηλέφωνο και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και αν έχει ηθική, να πει δημοσίως ποιον έπαιρνε τηλέφωνο». Στη συνέχεια η Λίνα Σουλούκου είπε στον Βασίλη Δημητριάδη: «Όταν ενεργοποιήσατε την οψιόν αγοράς του Λιβάγια, το ανακοινώσατε. Όταν έγινε αυτό για το Λάζαρο βγάλατε ανακοίνωση;». Εκείνος απάντησε: «Δεν θυμάμαι».

Στη συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ ρώτησε τον παίκτη αν είχε πρόταση για συνεργασία μετά τα δύο χρόνια. Ο Λάζαρος είπε: «Το μόνο που μου είπαν είναι, να πάω να βρω τον Μελισσανίδη σε ένα εστιατόριο που ήταν. Όταν πήγα στο εστιατόριο, ο Μελισσανίδης μου είπε: Θέλω να βάλεις υπογραφή σε αυτό που συμφωνήσαμε πριν δύο χρόνια», τόνισε ο παίκτης και συνέχισε: «Αρνήθηκα! Μου έκανε υποτιμητικά σχόλια ο Μελισσανίδης και έφυγα». Ο Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως δέχτηκε απειλές για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο: «Όταν κατάλαβαν ότι με θέλει ο Ολυμπιακός, στις 14 Μάη την τελευταία μέρα, επικοινώνησαν με εμένα και τον εκπρόσωπο μου και μου έκαναν εν μέσω απειλών να πάω να υπογράψω για δύο χρόνια με 500.000 το χρόνο. Αρνήθηκα κι εγώ και ο εκπρόσωπος μου».

Ο παίκτης ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε αντίγραφο για να απαντήσει: «Επειδή ήταν άκυρο. Δεν πήρα ποτέ αντίγραφο». Στη συνέχεια δικηγόρος ρώτησε ποια ήταν η διαφορά με το συμβόλαιο και είπε: «Το ένα έγκυρο και το άλλο δεν μπορούσε να κατατεθεί». Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις δύο πλευρές να καταθέτουν υπομνήματα για να βγει η απόφαση.