Ολυμπιακός: Η επιτυχία με τον Αγκιμπού φαίνεται (και) στις μπηχτές του γαλλικού Τύπου προς την Λιλ!

Ο Αγκιμπού Καμαρά αποτελεί την καλύτερη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό και η επιτυχία της αποτυπώνεται στον εκνευρισμό που προκύπτει στην Λιλ και στα... καρφιά του γαλλικού Τύπου. 

Ολυμπιακός: Η επιτυχία με τον Αγκιμπού φαίνεται (και) στις μπηχτές του γαλλικού Τύπου προς την Λιλ!

Έχετε διαβάσει εκατοντάδες αφιερώματα για τον Αγκιμπού Καμαρά. Για το πώς τον έκλεψε ο Ολυμπιακός μέσα από τα χέρια της Λιλ, για τα «παραθυράκια» που βρήκε ο Φρανσουά Μοντέστο ώστε να τον πάρει κάτω από τη μύτη των πρωταθλητών Γαλλίας, για το γεγονός ότι πείστηκε ο Αφρικανός να συνεχίσει στην Ελλάδα, επειδή έβλεπε ότι στους «λιλουά» θα τον είχαν και πάλι στη β’ ομάδα, για το ότι κόστισε στον Ολυμπιακός μόλις 120 χιλιάρικα.

Όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Εκείνο που είναι επίσης γνωστό, αφορά τη στάση της Λιλ με τη μεταγραφή του Αγκιμπού στους Πειραιώτες. Ο εκνευρισμός της για την απόφασή του να συνεχίσει στην Ελλάδα είχε φανεί από το μήνυμα που του είχε δώσει ότι δεν μπορούσε να κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία με τον Ολυμπιακό από τα μέσα Ιουνίου. Επειδή, έμενε ελεύθερος και τυπικά από την Λιλ την 1η Ιουλίου, οι Γάλλοι τού έκαναν καψώνια και έλεγαν στους εκπροσώπους του ότι θα τον έτρεχαν στα δικαστήρια, αν τον έβλεπαν με την κόκκινη φόρμα του Ολυμπιακού πριν από την 30ή Ιουνίου.

Όλες οι ομάδες όταν χάνουν κάποιους ποδοσφαιριστές τους ως ελεύθερους, δεν τους λένε να ξεκινήσουν προπονήσεις μετά την 1η Ιουλίου. Δεν ασχολούνται με τέτοια τυπικά ζητήματα όταν έχουν χάσει έναν ποδοσφαιριστή. Ίσα-ίσα τον διευκολύνουν να ακολουθεί την προετοιμασία από τις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου και δεν στέκονται σε νομικής φύσεως θέματα.

Η Λιλ ωστόσο ήταν τόσο εκνευρισμένη που θέλησε να τον εκδικηθεί κατά κάποιο τρόπο με αυτό το μικρό καψώνι. Ένα καψώνι που επί της ουσίας δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για να τον εντάξει ο Μαρτίνς κατευθείαν στην πρώτη ομάδα.

Όλα αυτά που σας περιγράφουμε παραπάνω είναι επίσης γνωστά για την εκδικητική τάση που είχε η Λιλ απέναντι στον Αγκιμπού. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, έχει να κάνει με τις συχνές αναφορές των ρεπόρτερ των πρωταθλητών Γαλλίας στα πεπραγμένα του Αγκιμπού με τα ερυθρόλευκα.

Οι αναφορές τους είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, που βάζει κάποιον σε υποψίες ότι το κάνουν και επίτηδες οι ντόπιοι δημοσιογράφοι. Κι όλα αυτά για να αναδείξουν τον ερασιτεχνικό χειρισμό της Λιλ στο θέμα του Καμαρά, επειδή δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή. Στέκονται στα κενά που είχε το υποτιθέμενο 5ετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πριν από δύο χρόνια, ένα συμβόλαιο που εν τέλει αποδείχθηκε άκυρο!

Η εικόνα του Αγκιμπού με τον ΠΑΟΚ ήταν ακόμη μία αφορμή για τους ρεπόρτερ της Λιλ να γράψουν το εξής: «Στον Ολυμπιακό αποδεικνύει την αξία του, αυτή που γνώριζαν και στην Λιλ ή... έλεγαν θεωρητικά ότι γνώριζαν. Η αλήθεια είναι ότι ο Αγκιμπού «μεγαλώνει» στον Ολυμπιακό, ενώ στην Λιλ έπαιζε μονίμως στους «μικρούς». Αμφισβητεί κανείς ότι πρόκειται για επιτυχημένη μεταγραφή των Ελλήνων;».

Ο ορισμός της μπηχτής του τοπικού Τύπου στους πρωταθλητές Γαλλίας.