Γι’ αυτό χάλασε η μεταγραφή του Μεριά στον Ολυμπιακό

Οι απαιτήσεις της Σφαξιέν και το μπάσιμο συλλόγου στον πάγκο του οποίου κάθεται ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τυνησίας.

Γι’ αυτό χάλασε η μεταγραφή του Μεριά στον Ολυμπιακό

Μία μεταγραφή που ήταν συμφωνημένη και έτοιμη να ανακοινωθεί ξαφνικά χάλασε. Ο Γιασίν Μεριά βρισκόταν στη χώρα μας και μάλιστα χθες το απόγευμα ανάρτησε και βίντεο από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από τον τρόπο που έκανε την ανάρτηση (είχε προσθέσει σε αυτό καρδιές και την ελληνική σημαία) έδειχνε να είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική των «ερυθρόλευκων».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ωστόσο οι Πειραιώτες ενημέρωσαν επίσημα πως η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή χαλάει και οι συζητήσεις σταματάνε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλον ποδοσφαιριστή για το κέντρο της άμυνας του.

Στη Τυνησία, ωστόσο από νωρίς το μεσημέρι υπάρχει ρεπορτάζ που προφανώς ρίχνει φως σε αυτό το μυστήριο. «Η Al Duhail θα ακυρώσει τη μεταγραφή του Μεριά στην Ελλάδα;», ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ και μερικές ώρες αργότερα η μετακίνηση χάλασε.

Οι Τυνήσιοι αναφέρουν πως ο Μεριά είχε συμφωνήσει να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και η Σφαξιέν θα εισέπραττε 1,8 εκατ. ευρώ. Η Σφαξιέν, ωστόσο αύξησε τις απαιτήσεις στα 2,1 εκατ. ευρώ την τελευταία στιγμή. Οι Πειραιώτες θεώρησαν πως ήταν σωστό ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία και με την ομάδα και με τον παίκτη και έτσι δεν προχώρησαν τη μεταγραφή. Στο… κόλπο για την απόκτηση του Μεριά μπήκε η Qatari Al Duhail. Προπονητής της είναι ο Ναμπίλ Μααλούλ, ο ομοσπονδιακός της εθνικής Τυνησίας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Γιασίν Μεριά και τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

Είναι προφανές πως τελευταία στιγμή η Σφαξιέν χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό για να αυξήσει τα χρήματα που θα έβαζε στα ταμεία της με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χαλάσουν τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή.