Επιστολή Ολυμπιακού στη FIFA

Οι Πειραιώτες κατήγγειλαν στην ομοσπονδία τα κακώς κείμενα της διαιτησίας, των πειθαρχικών οργάνων και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιστολή Ολυμπιακού στη FIFA

Επιστολή στη FIFA έστειλε ο Ολυμπιακός και κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπεριέλαβαν σε αυτή αναλυτικά στοιχεία για όσα συνέβησαν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Πρώτα απ’ όλα οι Πειραιώτες κάνουν εκτενή αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στέκονται επίσης στο γεγονός ότι στις εκθέσεις των παρατηρητών δεν γράφτηκε τίποτα και ο ποδοσφαιρικό εισαγγελέας δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη.

Όσον αφορά στην ΚΕΔ ο Ολυμπιακός εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη για το τρίτο μέλος από το εξωτερικό που θα ορίζει τους διαιτητές ενώ ζήτησε την απομάκρυνση των Τριτσώνη και Κουκουλάκη από την επιτροπή διαιτησίας. Γίνεται αναφορά σε διαιτησίες που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, ενώ ευνοήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σχετικά με τα πειθαρχικά όργανα ο Ολυμπιακός έστειλε βίντεο στη FIFA με τα επεισόδια στα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αλλά και στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός επισημαίνοντας πως οι τιμωρίες των ομάδων δεν ήταν οι προβλεπόμενες.