Το stop του Ολυμπιακού για Ελαμπντελαουί

Δεν άρεσε στους Νορβηγούς η απόφαση των Πειραιωτών να απαγορεύσουν στον Ομάρ να παίξει στα φιλικά της εθνικής τους ομάδας.

Το stop του Ολυμπιακού για Ελαμπντελαουί

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Νορβηγίας για τα φιλικά παιχνίδια με Ισλανδία και Παναμά στις 2 και 6 Ιουνίου αντίστοιχα. Παρά το γεγονός όμως πως ο Λαρς Λάγκερμπακ τον κάλεσε ο ποδοσφαιριστής δεν θα δώσει το παρών στα συγκεκριμένα φιλικά παιχνίδια.

Ο λόγος είναι πως ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τον παίκτη να πάει στην Εθνική του ομάδα για τα ματς με Ισλανδία και Παναμά. Οι Πειραιώτες έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή τους σε ματς των συγκεκριμένων ημερομηνιών. Από τη στιγμή που η Νορβηγία δεν έχει προκριθεί στο Μουντιάλ αυτά τα ματς δεν είναι απαραίτητα και οι ημερομηνίες δεν θεωρούνται διεθνείς.

Οι Νορβηγοί αναφέρουν πως η ομοσπονδία από την πλευρά της μίλησε με τον Ολυμπιακό και επιχείρησε να τον πείσει να επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να παίξει στα φιλικά παιχνίδια, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

«Είμαι τυχερός που τέτοια περιστατικά δεν έχουν συμβεί στο παρελθόν, όμως, πρέπει να σεβόμαστε τα κλαμπ», είπε ο Λαρς Λάγκερμπακ όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην επιτρέψει στον Ελαμπντελαουί να παίξει στα φιλικά παιχνίδια.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν σκοπό να ρισκάρουν τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή τους σε φιλικά παιχνίδια τα οποία δεν αφορούν σε ομάδα, η οποία έχει προκριθεί στο Μουντιάλ. Το ενδεχόμενο να τραυματιστεί σε αυτά τα παιχνίδια ένας παίκτης που είναι υπό μεταγραφή θα ήταν καταστροφικό για τον σύλλογο.

Στη Νορβηγία δεν άρεσε η απόφαση του Ολυμπιακού, όμως, είναι η πραγματικότητα για ένα περιουσιακό του στοιχείο. Έχει «καεί» στο παρελθόν η ομάδα του Πειραιά και φυσικά δεν θα επέτρεπε στον παίκτη της να παίξει σε αυτά τα ματς.