Φερέιρα: «Υποφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κράτησε το πλεονέκτημα των τριών βαθμών που έχει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, αλλά ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχτηκε πως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του δέχτηκε μεγάλη πίεση.

Φερέιρα: «Υποφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πέρασε αλώβητος από το ΟΑΚΑ μένοντας στο 0-0 με την ΑΕΚ και διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών που έχει από τους «κιτρινόμαυρους». Οι Θεσσαλονικείς έχουν το πάνω χέρι πλέον για να πάρουν τη δεύτερη θέση και ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το τέλος της αναμέτρησης είπε αρχικά:

«Νομίζω ότι ήταν ένα καθαρό παιχνίδι από δύο ομάδες που ήθελαν και οι δύο τη νίκη. Ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας και για τους δύο. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τον αντίπαλο να προσαρμόζεται στο δικό μας σύστημα για να πάει σε προσέγγιση man to man. Για εμάς είναι θετικό γιατί έχουμε βρει αυτόν τον σχηματισμό και ο αντίπαλος προσαρμόζεται σε εμάς και όχι το αντίθετο».

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχτηκε πως η ομάδα του υπέφερε στο δεύτερο ημίχρονο από την πίεση της ΑΕΚ: «Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε σχηματισμό ο αντίπαλος και μας πίεσε πολύ γιατί ήθελε πολύ τη νίκη. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει διαφορετικά κάποιες φάσεις, υποφέραμε, αντέξαμε αλλά πρέπει να μείνουμε σοβαροί έως το τέλος. Στα τελευταία λεπτά ο αντίπαλος έπαιζε με όλη την ομάδα μπροστά μήπως πετύχει κάτι. Εμείς θα έπρεπε να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν για αντεπίθεση».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε και τον Ατρόμητο για τη φιλοξενία λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Ατρόμητο από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, διότι μας παραχώρησαν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις. Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου είμαστε αντίπαλοι, αλλά έξω από αυτές έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε όποιον το έχει ανάγκη».