Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Μαρόκο: Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» επιστρέφουν (vid)

Με όπλο του την άμυνα το Μαρόκο θα προσπαθήσει να μπει σφήνα ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Μαρόκο: Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» επιστρέφουν (vid)

Μαρόκο

Οι Αφρικανοί διαθέτουν μια πλειάδα καλών παικτών στην άμυνα και στο κέντρο αλλά τους λείπουν οι επιθετικοί αξίας (ένας Σαλάχ για παράδειγμα). Διαθέτουν μια νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών όπως ο Αχράφ Χακίμι (Ρεάλ Μαδρίτης), Χακίμ Ζίγεχ ( Άγιαξ) οι οποίοι μαζί με τους έμπειρους Μεχντί Μπενατιά (Γιουβέντους), Μπάρεκ Μπουσουφά (Αλ Τζαζίρα) φιλοδοξούν να κάνουν τη ζημιά σε μια από τις Πορτογαλία και Ισπανία. Στα προκριματικά παρουσίασαν μια πολύ σφριγηλή άμυνα. Το Μαρόκο επιστρέφει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 20 χρόνια, καθώς η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Στην αποστολή των Μαροκινών βρίσκονται και οι Καρσελά και Ντα Κόστα που έχουν θητεύσει στον Ολυμπιακό.

2ος Όμιλος

*Πορτογαλία

*Ισπανία

*Ιράν

*Μαρόκο

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Μαρόκο 12

2.Ακτή Ελεφαντοστού 8

3.Γκαμπόν 6

4.Αλγερία 2

FIFA WORLD RANKING

42

Το Μαρόκο βρίσκεται στην 42η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA σημειώνοντας τεράστια άνοδο 39 θέσεων από το 2014 (81).

Παρουσίες σε τελικά

4

1970 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Μουντιάλ.

Προπονητής

Ερβέ Ρενάρντ: Ο 49χρονος Γάλλος προπονητής ανέλαβε το Μαρόκο το 2016. Δεν είναι «πρωτάρης» σε επίπεδο εθνικών ομάδων, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έχει προπονήσει ακόμη την Ζάμπια, την Ανγκόλα αλλά και την Ακτή Ελεφαντοστού. Τέλος τον έχουμε δει να «κάθεται» και σε πάγκους συλλόγων του γαλλικού πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να τα πηγαίνει περίφημα (Σοσό, Λιλ).

«Αστέρι»

Μεχντί Μπενατιά: Ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους είναι αναμφίβολα ο «φυσικός ηγέτης» αυτής της ομάδας. Έχει τις περισσότερες ποδοσφαιρικές «παραστάσεις» από όλους τους συμπαίκτες του και προέρχεται από μία πολύ καλή σαιζόν με τη «Μεγάλη Κυρία», με την οποία κατέκτησε το «νταμπλ» στην Ιταλία. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επίσης σε Μαρσέιγ, Ουντινέζε, Ρόμα και Μπάγερν Μονάχου. Με την εθνική Μαρόκου έχει πραγματοποιήσει 53 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 2 τέρματα.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Γιασίν Μπουνού (Τζιρόνα), Μουνίρ Ελ Καιουϊ (Νουμάνθια), Αχμάντ Ρέντα Ταναούτι (Ίτιχαντ)

Αμυντικοί: Μπαντρ Μπανούν (Ράγια Καζαμπλάνκα), Μεχντί Μπενατιά (Γιουβέντους), Μανουέλ ντα Κόστα (Μπασακσεχίρ), Ναμπίλ Ντιράρ (Φενέρμπαχτσε), Αχράφ Χακίμι (Ρεάλ Μαδρίτης), Χαμζά Μεντίλ (Λιλ), Ρομέν Σαΐς (Γουλβς)

Μέσοι: Γιουσέφ Αΐτ-Μπενασέρ (Καέν), Σοφιάν Αμραμπάτ (Φέγενορντ), Νορντίν Αμραμπάτ (Λεγανές), Γιουνές Μπελχαντά (Γαλατασαράι), Μπαρκ Μπουσούφα (Αλ Τζαζίρα), Καρίμ Ελ Αχμάντι (Φέγενορντ), Φαϊσάλ Φαΐρ (Χετάφε), Αμίν Χαρίτ (Σάλκε), Χακίμ Ζιγέχ (Άγιαξ)

Επιθετικοί: Αζίς Μπουχαντούζ (Σ. Πάουλι), Καλίντ Μπουνταΐμπ (Μαλάτιασπορ), Μεχντί Καρσελά (Σταντάρ Λιέγης), Αγιούμπ Ελ Καάμπι (Ρενεσάνς Μπερκάνε)

Official site

http://www.theatlaslions.com/

Twitter

https://twitter.com/theatlaslions?lang=el