Λουίς Ενρίκε: «Η Ισπανία δεν θα αλλάξει στυλ, θα βελτιωθούμε αμυντικά»

Το νέο της προπονητή, Λουίς Ενρίκε, παρουσίασε η εθνική Ισπανίας.

Λουίς Ενρίκε: «Η Ισπανία δεν θα αλλάξει στυλ, θα βελτιωθούμε αμυντικά»

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «Φούριας Ρόχας» τόνισε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στο ίδιο στυλ, δηλαδή να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ σημείωσε ότι οι Ισπανοί πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους:

«Δεν θα υπάρξει κάποια επανάσταση, είναι μία λέξη που δεν μου αρέσει. Πρέπει να υπάρξει κάποια εξέλιξη, κάποιες αλλαγές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λουίς Ενρίκε και συνέχισε: «Ξεκάθαρα, θα συνεχίσουμε με το δικό μας στιλ, να έχουμε την κατοχή της μπάλας, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα, να δεχόμαστε πολύ λιγότερα γκολ, να έχουμε πολύ περισσότερο βάθος και να προσπαθήσουμε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ».

Μετά την τετραετία 2008-2012 όπου κυριάρχησε απόλυτα, κατακτώντας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο EURO, η Ισπανία έχει αποτύχει στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη διοργανώτρια, καθώς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε ευκαιρίες και γκολ τη σαρωτική κατοχή μπάλας που είχε.

Ο Λουίς Ενρίκε παραλλήλισε την τωρινή κατάσταση στην εθνική Ισπανίας, με αυτή που βρήκε όταν ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2014. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν χάσει το πρωτάθλημα από την Ατλέτικο και είχαν αποκλειστεί στα προημιτελικά του Champions League, αλλά στην πρώτη σεζόν τους υπό τις οδηγίες του, κατέκτησαν το τρεμπλ.