Ο Τσόρλουκα, τα σκουφάκια και ο Ομπράντοβιτς!

Η Κροατία το βράδυ αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Ρωσία στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Κροάτες θα στηρίξουν και πάλι την ομάδα τους φορώντας σκουφάκια του πόλο!

Ο Τσόρλουκα, τα σκουφάκια και ο Ομπράντοβιτς!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέποντας τις αναμετρήσεις της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο αναρωτιούνται γιατί αρκετοί Κροάτες φίλαθλοι πάνε στα γήπεδα της Ρωσίας φορώντας σκουφάκια του πόλο! Η απάντηση είναι απλή. Στην Κροατία δεν αγαπάνε μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Λατρεύουν και το πόλο. Ένα άθλημα που τους έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές. Ακόμη χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οι Κροάτες εκτιμούν όλα τα αθλήματα και με τον τρόπο τους δείχνουν την αγάπη τους σε αυτά, ακόμη κι όταν μιλάμε για ένα Μουντιάλ.

Το φοβερό είναι πως ακόμη και παίκτης της Εθνικής Ομάδας της Κροατίας στο ποδόσφαιρο, έχει αγωνιστεί σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φορώντας σκουφάκι πόλο. Ο λόγος για τον Βέντραν Τσόρλουκα ο οποίος το 2016 είχε τοποθετήσει στο κεφάλι του σκουφάκι πόλο στα χρώματα της Κροατίας. Ο διεθνής αμυντικός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, στο πρώτο μέρος έπαιξε με επίδεσμό, αλλά στη συνέχεια έγινε πολίστας ή αν προτιμάτε Πάουλο Ομπράντοβιτς.

Δεν αναφέρουμε τυχαία το όνομα του Κροάτη πολίστα του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί ο «medo» είχε βάλει το… χεράκι του ή για την ακρίβεια ο γιατρός της ομάδας Μπόρις Νέμετς. Ο τελευταίος είχε χειρουργήσει τον Ομπράντοβιτς στο γόνατο και ο άσος του Ολυμπιακού επιστρέφοντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 είχε δώσει το σκουφάκι στον γιατρό.

Εκείνος το είχε κρατήσει, το είχε μαζί του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 και όταν δεν σταματούσε η αιμορραγία από το κεφάλι του Τσόρλουκα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Πήρε άδεια από το διαιτητή της αναμέτρησης (χρειάστηκε μόνο να κόψει τα προστατευτικά για τα αυτιά που έχουν τα σκουφάκια) και ο Τσόρλουκα ως άλλος Ομπράντοβιτς έπαιξε κανονικά.

Μια ιστορία που έφεραν και πάλι στο προσκήνιο οι Κροάτες, βλέποντας αρκετούς από τους συμπατριώτες τους να στηρίζουν το Μόντριτς και την παρέα του, φορώντας σκουφάκια πόλο της Εθνικής Κροατίας.

Nα σημειώσουμε πως κάτι ανάλογο έκαναν στο Μουντιάλ της Ρωσίας και οι Σέρβοι οπαδοί.