Η δικαίωση της Εθνικής Ελλάδος (vids)

Ο Γερμανός προπονητής, Μίκαελ Σκίμπε και οι παίκτες τις εθνικής Ελλάδος, βλέπουν τις ομάδες που τους απέκλεισαν, να διαπρέπουν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η δικαίωση της Εθνικής Ελλάδος (vids)

Η Εθνική, δεν κατάφερε να προκριθεί για 3η συνεχόμενη φορά (και 4η συνολικά στην ιστορία της) στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φέτος διεξάγεται στη Ρωσία. Παρόλα αυτά έδειξε σίγουρα αναγεννημένο, μετά τις «στάχτες» που άφησε πίσω το καταστροφικό πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι ομάδες που απέκλεισαν την εθνική μας (Βέλγιο, Κροατία) τα πάνε περίφημα μέχρι στιγμής, δίνοντας αξία στον ηττημένο.

Οι προκριματικοί αγώνες

Στους προκριματικούς αγώνες η ομάδα του Μικαέλ Σκίμπε τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της πίσω από το γεμάτο «αστέρες» Βέλγιο. Μάλιστα η μόνη απώλεια βαθμών των «κόκκινων διαβόλων» σε αυτή τη φάση, προήλθε από το παιχνίδι με την ελληνική ομάδα στην έδρα τους, με τον Λουκάκου να ισοφαρίζει στην εκπνοή (89') το γκολ του Κώστα Μήτρογλου (46'). Η «γαλανόλευκη» είχε στερηθεί τις υπηρεσίες του Παναγιώτη Ταχτσίδη για 25', εξαιτίας τη αυστηρής αποβολής του μέσου του Ολυμπιακού στο 65' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Βέλγοι πήρανε το πολυπόθητο «διπλό» (με σκορ 2-1 υπέρ τους), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις με την απόδοση τους. Εν τέλει η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη, πάνω από τη Βοσνία Εζεργοβίνη του Εντίν Ντζέκο και του Μιράλεμ Πιάνιτς και μπόρεσε να διεκδικήσει το «εισιτήριο» της για τη Ρωσία μέσω αγώνων μπαράζ.

H βαθμολογία στα προκριματικά

1.Βέλγιο 28
2.Ελλάδα 19
3.Βοσνία Ερζεγοβίνη 17
4.Εσθονία 11
5.Κύπρος 10
6.Γιβραλτάρ 0

Το Βέλγιο στους ομίλους του Μουντιάλ μέχρι στιγμής

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει μέχρι στιγμής 2/2 νίκες απέναντι σε Παναμά και Τυνησία και εξασφάλισε από σήμερα (23/6) την πρόκριση της στους «16» της διοργάνωσης. Έχει σκοράρει ήδη 8 γκολ (4 ο Λουκάκου, 2 ο Αζάρ και από ένα οι Μέρτενς και Μπατσουάγι) ενώ έχει δεχτεί 2. Κυρίως μεσοεπιθετικά έχει πλούσιο ταλέντο με παίκτες από το «πάνω ράφι», αλλά η «στόφα» της θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια με δυσκολότερους αντιπάλους.

1η Αγωνιστική

Βέλγιο-Παναμάς 3-0

Σκόρερ: 47΄ Μέρτενς, 69΄, 75΄ Λουκάκου

2η Αγωνιστική

Βέλγιο-Τυνησία 5-2

Σκόρερ: 7΄πεν, 52΄Αζάρ, 16΄, 45΄+3 Λουκάκου ,90' Μπατσουάγι- 18΄ Μπορν, Καζρί

Βαθμολογία ομίλου

Βέλγιο 6 8-2

Αγγλία 3 2-1

Τυνησία 0 3-7

Παναμάς 0 0-3

Τα μπαράζ

Η κληρωτίδα δεν έκανε την χάρη στην εθνική Ελλάδος και την έφερε αντιμέτωπη στα μπαράζ με την πανίσχυρη εθνική Κροατίας. Στο πρώτο παιχνίδι στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, η ομάδα της χώρας μας υπέστη συντριβή με σκορ 4-1. Η απουσία του στόπερ της Ρόμα, Κώστα Μανωλά (εξαιτίας μίας τιμωρίας που του επέβαλλε η FIFA για παραβίαση του Fair Play) ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που τον αντικατέστησε να αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Στον επαναληπτικό αγώνα στον Πειραιά τα πάντα είχαν ήδη κριθεί, με το «στείρο» 0-0 να «σφραγίζει» την πρόκριση της παρέας του Μόντριτς του Μάντζουκιτς και των υπόλοιπων.

Η Κροατία στους ομίλους του Μουντιάλ μέχρι στιγμής

Η εθνική Κροατίας έχει πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο της, με τη δεύτερη μάλιστα να είναι θριαμβευτική επί της Αργεντινής του Λεονέλ Μέσι με σκορ 3-0. Έχει πετύχει συνολικά 5 γκολ (2 Μόντριτς, 1 Ράκιτιτς, 1 Ρέμπιτς, 1 αυτογκόλ του Νιγηριανού Ετέμπο) και έχει μηδέν παθητικό στην άμυνα. Προκρίθηκε ήδη στην φάση των «16» και «κοιτάει» μπροστά.

1η Αγωνιστική

Κροατία-Νιγηρία 2-0

Σκόρερ: Ετέμπο (αυτ.) 32', Μόντριτς 71' (πεν.)

2η Αγωνιστική

Αργεντινή-Κροατία 0-3

Σκόρερ: 53' Ρέμπιτς, 80' Μόντριτς, 91' Ράκιτιτς

Βαθμολογία

Κροατία 6 5-0

Νιγηρία 3 3-2

Ισλανδία 1 1-1

Αργεντινή 1 1-4

Οι «μάχες» της Ελλάδας με το Βέλγιο

Οι διπλοί αγώνες μπαράζ με την Κροατία