Πολωνία-Σενεγάλη 1-2: Με δυο χαψιές...

Με αυτογκόλ του Τσιόνεκ στο 37΄ και του Νιανγκ στο 60΄ η Σενεγάλη κατέβαλε την Πολωνία 2-1 που μείωσε με τον Κρικόβιακ στο 86΄.

Πολωνία-Σενεγάλη 1-2:  Με δυο χαψιές...

H Πολωνία προδόθηκε από τα σφάλματα των αμυντικών της. Μείωσε στο τέλος αλλά ήταν πολύ αργά για να αποτρέψει την ήττα. Τα «λιοντάρια» την είχαν κάνει δυο χαψιές...

Με τέτοια άμυνα δεν μπορεί να πάει πουθενά η Πολωνία. Είναι αξιοσημείωτο ότι από το 1986 σε εννιά ματς του Μουντιάλ δεν έχει κρατήσει ούτε μια φορά απόρθητη την εστία της!

Οι δυο ομάδες έδειχναν ανήμπορες να σκοράρουν ώσπου στο 37΄ ο Γκουέγε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσιόνεκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι.

Στην επανάληψη η Πολωνία πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως στο 49΄ο Σανέ πρόλαβε και ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι και στην εκτέλεση του φάουλ ο Εντιαγέ έκανε μια μεγάλη επέμβαση.

Στο 60΄ από ένα σοβαρό λάθος της πολωνικής άμυνας ο Νιανγκ έφτασε πριν από τον Σέζνι στην μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-0.

Η Πολωνία είχε μια ευκαιρία στο 69΄με τον Μίλικ. Στο 86΄ο Κρικόβιακ από εκτέλεση φάουλ ευστόχησε σε κεφαλιά κι έκανε το 2-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Σπαρτάκ Στάντιουμ

Πολωνία-Σενεγάλη 1-2

Σκόρερ: 86΄ Κρικόβιακ - 37' Τσιόνεκ αυτογκόλ 60΄Νιανγκ

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέϊν)

Κάρτες: 12΄ Κριχόβιακ - 49΄ Σανέ, 71΄ Γκουέγε

Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Στσέζνι, Πίστσεκ (83΄ Μπερεζίνσκι), Τσιόνεκ, Παζντάν, Ρίμπους, Μπλαζτσικόφσκι (46΄ Μπεντνάρεκ), Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι, Μίλικ (73΄ Κοβάτσκι).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χαλ. Εντιαγέ, Γουάγκ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Αλφ. Εντιαγέ (87΄ Κουγιατέ), Ιντ. Γκουέγε, Μπ. Νιάνγκ (75΄ Κονατέ), Μανέ, Σαρ, Ντιούφ (61΄ Εντόι).