Ικανοποίηση στη Δανία για τη νίκη κόντρα στο Περού

Η Δανία κέρδισε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ το Περού και άπαντες είχαν λόγο να είναι ικανοποιημένοι. 

Ικανοποίηση στη Δανία για τη νίκη κόντρα στο Περού

Χαρούμενοι για την επιτυχία της Δανίας κόντρα στο Περού (1-0) παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Άγκε Χαρέιντε και ο 24χρονος σκόρερ Γιουσούφ Γιουραρί Πόουλσεν που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, ενώ ο τεχνικός των ηττημένων Ρικάρντο Γκαρέκα τόνισε ότι η ομάδα του έχασε αφού δεν κατάφερε να σκοράρει.

Άγκε Χαρέιντε: «Οι παίκτες του Περού προσπάθησαν πολύ για να φθάσουν στην ισοφάριση και για το λόγο αυτό πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην άμυνά μας αλλα και σε ολόκληρη την ομάδα. Νομίζω ότι είναι το πέμπτο παιχνίδι μας χωρίς να παραβιαστεί η εστία μας. Είναι πολύ δύσκολο να παίζουμε με ομάδες που έχουν φθάσει στην τελική φάση του μουντιάλ και να το πετυχαίνουμε αυτό. Σήμερα ήμασταν νευρικοί στο ξεκίνημα, αλλά στα δέκα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου ήμασταν καλύτεροι. Το Περού σίγουρα άξιζε περισσότερα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μια μεγάλη ομάδα, που μπορεί να έχει καλύτερη τύχη στο επόμενο παιχνίδι. Όσο για τον Σμάιχελ, όταν παίζει έτσι, είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο».

Ρικάρντο Γκαρέκα: «Παίζαμε εναντίον της Δανίας, η οποία είναι πραγματικά μια μεγάλη ομάδα. Υπήρξε εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο και για το λόγο αυτό επιθυμούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε μεγάλη υποστήριξη, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα ταξίδευαν τόσοι φίλαθλοι σε μια τοσο μακρινή απόσταση. Το Περού έκανε ό, τι ήταν δυνατό για να κερδίσει το παιχνίδι και να σκοράρει. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχω τίποτα να πω στους παίκτες μου, έκαναν ό,τι μπορούσαν, δεν μπορώ πραγματικά να παραπονεθώ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά το τι συνέβη στο γήπεδο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι θέμα αποτελεσματικότητας».

Γιουσούφ Γιουραρί Πόουλσεν: «Προσωπικά ήταν ένα παιχνίδι φορτισμένο συναισθηματικά όπως εξελίχθηκε. Για μένα ειδικότερα, αφού στο πρώτο ημίχρονο υπέπεσα στην παράβαση του πέναλτι. Εκει ήμουν ο κακός παίκτης. Μετά σκόραρα κι έγινα ο καλός παίκτης. Στο ξεκίνημα ήμασταν νευρικοί, αλλά στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα και μείναμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος».