Μουντιάλ 2018: Στα... σχοινιά οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας

Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στην εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συντριβή 5-0 από τη Ρωσία, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μουντιάλ 2018: Στα... σχοινιά οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αντέλ Εζάτ, χαρακτήρισε «καταστροφικό» το αποτέλεσμα και τόνισε ότι κάποιοι παίκτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Al-Arabiya", δεν δίστασε μάλιστα να κατονομάσει τρεις ποδοσφαιριστές ως βασικούς υπευθύνους: τον τερματοφύλακα Αμπντουλάχ Αλ Μαγιούφ, τον αμυντικό Ομάρ Χοσάουι και τον επιθετικό Μοχάμεντ Αλ Σαχλαουί.

«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Κάποιοι παίκτες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Αυτή η καταστροφή δεν οφείλεται στη φυσική κατάσταση, αλλά σε τεχνικά λάθη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εζάτ.

Εξίσου επικριτικός ήταν ο υπεύθυνος αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκί Αλ-Τσεϊχ: «Κάναμε τα πάντα γι΄αυτούς, τους φέραμε την καλύτερη ομάδα προπονητών. Μην μου πει κάποιος ότι ο Πίτσι (σ.σ. ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας) δεν είναι ένας επώνυμος προπονητής. Είναι οι παίκτες μας, που δεν έκαναν ούτε το 5% όσων απαιτούνται κι αυτή είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να παραδεχθούμε».