Μουντιάλ 2018: Ονειρεύεται το χρυσό παπούτσι ο Χάρι Κέιν

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, έχει στρέψει το βλέμμα του στο «χρυσό παπούτσι» του Μουντιάλ, καθώς φέρεται αποφασισμένος ν΄ αλλάξει ότι χρειάζεται στο παιχνίδι του, μετά την απογοητευτική παρουσία της ομάδας στο EURO 2016.

Μουντιάλ 2018: Ονειρεύεται το χρυσό παπούτσι ο Χάρι Κέιν

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, με τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αντιμετωπίζουν την Τυνησία στο εναρκτήριο παιχνίδι τους, την Δευτέρα 18 Ιουνίου.Ο Κέϊν ο οποίος έχει διεκδικήσει το <<χρυσό παπούτσι>> στην Premier League στις τελευταίες δύο από τις τρεις σεζόν του με την Τόττεναμ, απέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο EURO, καθώς ο πρωταρχικός στόχος ηταν η πρόκριση στους τελευταίους 16 της διοργάνωσης, πριν το νοκ άουτ από την Ισλανδία.

Δύο χρόνια μετά από τον αποκλεισμό, ο Χάρι Κέιν σκοράρει ...κατά βούληση, έχει ξεπεράσει τα 84 γκολ και παραδέχθηκε ότι τώρα στοχεύει στο να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Ως επιθετικός, είναι μια διοργάνωση που θέλεις να διακριθείς και να κατακτήσεις, θα ήταν ψέμματα έαν έλεγα το αντίθετο. Στην Premier League έχω αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ και άλλες δύο έχω έρθει δεύτερος. Ελπίζω ότι αυτό το καλοκαίρι μπορώ να κάνω κάτι και να πάρω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος επιθετικός.

Μιλώντας μετά από την νίκη της Αγγλίας με 2-1 επί της Κόστα Ρίκα στο Elland Road, ο αρχηγός της Αγγλίας μίλησε επίσης για την αιώνια αγάπη του για τα «τρία λιοντάρια και την επιθυμία να αναδειχθεί ο ηγέτης της ομάδας: « Η φανέλα συμβόλιζε για εμένα την Αγγλία και δεν είναι μία απλή φανέλα. Οι φίλοι μου συνήθιζαν να αγοράζουν φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόνα όταν ήμασταν διακοπές στην Ισπανία, αλλά εγώ φόραγα πάντα της Εθνικής Αγγλίας. Ήμουν πολύ παθιασμένος, ο μεγαλύτερος αδελφός μου Τσάρλι ήταν πολύ παθιασμένος - ήμασταν και οι δύο μεγάλοι οπαδοί της Εθνικής Αγγλίας. Λυπηθήκαμε πολύ στο παρελθόν, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος που τώρα εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είμαι πάντα ένας παίκτης που θέλει να ωθήσει τους συμπαίκτες του, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι».