Μουντιάλ 2022: Ο Ινφαντίνο θα θέσει ζήτημα αύξησης των ομάδων πριν τα προκριματικά

Το ζήτημα της αύξησης από 32 σε 48, του αριθμού των ομάδων που θα μετάσχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022, δεν πρόκειται να συζητηθεί στο επικείμενο κογκρέσο της FIFA, που θα γίνει στην Τετάρτη (13/6) στη Μόσχα.

Μουντιάλ 2022: Ο Ινφαντίνο θα θέσει ζήτημα αύξησης των ομάδων πριν τα προκριματικά

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σύντομα και σίγουρα πριν την έναρξη των προκριματικών της διοργάνωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ.

«Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Θα πρέπει να αποφασιστεί προν την έναρξη των προκριματικών αγώνων», τόνισε ο Ινφαντίνο σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της FIFA. «Είναι πρώιμο να συζητήσουμε λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με τη διοργανώτρια χώρα και μετά θα δούμε. Για την ώρα, έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 32 ομάδων, που θα γίνει στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διεθνούς συνομοσπονδίας.

Η FIFA έχει αποφασίσει την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 για το Μουντιάλ του 2026, όμως κάποιες εθνικές ομοσπονδίες έχουν ζητήσει η αλλαγή να εφαρμοστεί νωρίτερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.