Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Ιαπωνία: Ερωτηματικό εξ ανατολών (vid)

Η Εθνική Ιαπωνίας συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ελπίζοντας σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

 Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Ιαπωνία: Ερωτηματικό εξ ανατολών (vid)

ΙΑΠΩΝΙΑ

Με «κορμό» από την Μπουντεσλίγκα και με όλα τα «όπλα» της πάει η Ιαπωνία στο Μουντιάλ, ελπίζοντας να προκριθεί στην επόμενη φάση. Με τους «γερόλυκους» Ναγκατόμο, Χόντα και Οκαζάκι να ηγούνται και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να ακολουθούν, η Ιαπωνία διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ και μπορεί να μπει «σφήνα» ανάμεσα στις Πολωνία και Κολομβία που είναι τα φαβορί του ομίλου...

8ος όμιλος:

*Πολωνία

*Κολομβία

*Σενεγάλη

*Ιαπωνία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.ΙΑΠΩΝΙΑ 20

2.ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 19

-------------------------------

3.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 19

-----------------------------

4.Η.Α.Ε. 13

5.ΙΡΑΚ 11

6.ΤΑΪΛΑΝΔΗ 10

FIFA WORLD RANKING

60

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην 60η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, που είναι και η χαμηλότερη που έχει βρεθεί ποτέ. Μάλιστα το 2011 βρισκόταν στην 19 (!) θέση.

Παρουσίες σε τελικά

5

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και στην Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Ακίρα Νισίνο: Ο παλαίμαχος διεθνής Ιάπωνας ποδοσφαιριστής, αντικατέστησε στον πάγκο των «Σαμουράι» τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς,, δύο μήνες –και κάτι- πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προτού αναλάβει τα ηνία της εθνικής, ήταν τεχνικός διευθυντής στην Ιαπωνική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Έχει να προπονήσει ομάδα από το 2015 και την Ναγκόγια Γκράμπους. Στο μακρινό 1991 (μέχρι το 1996) υπήρξε προπονητής στις «μικρές» εθνικές ομάδες κάτω των 21 και κάτω των 23 χρονών της χώρας.

«Αστέρι»

Σίνζι Καγκάβα: Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι ο ποιοτικότερος παίκτης της εθνικής Ιαπωνίας. Για μία διετία (2012-2014) αγωνίστηκε και στη Premier League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί όμως και γύρισε στη Γερμανία όπου η Ντόρτμουντ τον περίμενε με ανοιχτή αγκαλιά. Σε συνολικά 89 εμφανίσεις με το εθνόσημο, έχει πετύχει 29 τέρματα.

Προεπιλογή

Τερματοφύλακες: Εϊζί Καβασίμα (Μετζ), Μασάκι Χιγκασιγκούτσι (Γκάμπα Οζάκα), Κοσούκε Νακαμούρα (Κασίμα).

Αμυντικοί: Γιούτο Ναγκατόμο (Γαλατασαράι), Γκοτόκου Σακάι (Αμβούργο), Τομοάκι Μακίνο (Ουράβα), Γκεν Σότζι (Ουράβα), Βατάρου Εντο (Ουράβα), Μάγια Γιοσίντα (Σαουθάμπτον), Χιρόκι Σακάι (Μαρσέιγ), Ναομίτσι Ουέντα (Κασίμα).

Μέσοι: Μακότο Χασέμπε (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Σίνζι Καγκάβα (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Γκάκου Σιμπασάκι (Χετάφε), Τοσιχίρο Αογιάμα (Χιροσίμα), Χοτάρου Γιαμαγκούτσι (Σερέζο Οζάκα), Ριότα Οσίμα (Καβασάκι), Κεϊσούκε Χόντα (Πατσέκο), Γκένκι Χαραγκούτσι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Γιούτο Μισάο (Κασίμα), Τακάσι Ινούι (Εϊμπάρ), Τακάσι Ουσάμι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Γιοσούκε Ιντεγκούτσι (Λεονέσα).

Επιθετικοί: Σίνζι Οκαζάκι (Λέστερ), Γιούγια Οσάκο (Βέρντερ Βρέμης), Γιοσινόρι Μούτο (Μάιντς), Τακούμα Ασάνο (Στουτγκάρδη)

Official site

http://www.jfa.jp/eng/

Twitter

https://twitter.com/jfa_en?lang=el