Κύπελλο Ελλάδας: Πότε μπαίνει ο Ολυμπιακός, η δεκαεξάδα, το VAR, η άγνωστη ημερομηνία της κλήρωσης

Η ΕΠΟ εξετάζει το πλάνο όλα τα ματς της 6ης φάσης («16») να διεξάγονται με VAR. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της κλήρωσης. Αυτές οι ομάδες προκρίθηκαν! 

Κύπελλο Ελλάδας:  Πότε μπαίνει ο Ολυμπιακός, η δεκαεξάδα, το VAR, η άγνωστη ημερομηνία της κλήρωσης

Με το παιχνίδι της 3ης Νοεμβρίου ανάμεσα σε Κηφισιά και Απόλλων Σμύρνης θα συμπληρωθεί το… παζλ των 16 ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία όπου θα διεξαχθεί η κλήρωση της 6ης φάσης του θεσμού, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πιθανότητα θα γίνει από 7 έως 10 Νοεμβρίου. Μάλιστα, εξετάζεται το σενάριο την ίδια ημέρα να γίνουν οι κληρώσεις και των επόμενων γύρων.

Από εκεί και πέρα, ένα θέμα συζήτησης είναι το VAR. Η σκέψη είναι πως από τους «16» πρέπει να λειτουργεί σε όλες τις αναμετρήσεις. Για να λειτουργήσει όμως θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να τα βρουν μεταξύ τους. Είτε να συναινέσουν, είτε να ζητήσουν αμφότεροι VAR.

Σε γήπεδα όπου μπορεί να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (Καρδίτσας, Αγίου Νικολάου επί παραδείγματι) μπορεί να επιστρατευθεί ένα βαν (κινητή μονάδα VAR) που να λειτουργήσει είτε έξω από το γήπεδο είτε κοντά σε αυτό.

Όλα βέβαια θα κριθούν και θα αποφασιστούν λίαν συντόμως και μένει να αποσαφηνιστεί και από την αρμόδια επιτροπή Κυπέλλου.

Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια έχουν κερδίσει οι Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άγιος Νικόλαος, ΟΦΗ, Τρίκαλα, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία και Ιωνικό και στην 6η φάση θα μπουν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δηλαδή οι πρώτοι τέσσερις της περυσινής Super League 1. Εκκρεμεί εξάλλου και ο αγώνας ανάμεσα σε Κηφισιά και Απόλλων Σμύρνης.