Αρτέτα: «Υποφέραμε στα πρώτα 10-15 λεπτά»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, παραδέχτηκε πως η ομάδα του ζορίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά τόνισε πως στο τέλος οι Πειραιώτες στάθηκαν τυχεροί σε αρκετές φάσεις. 

Αρτέτα: «Υποφέραμε στα πρώτα 10-15 λεπτά»

-Η ομάδα σας απέδωσε στο επίπεδο που θέλατε, όπως και οι νέοι παίκτες;

Σε ένα τέτοιο στάδιο το να φεύγεις με τη νίκη είναι σημαντικό. Αντλήσαμε διάφορα διδάγματα, τόσο για την απόδοσή μας, όσο και για την εξέλιξη του αγώνα. Στα πρώτα 10-15 λεπτά υποφέραμε και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Αναγκαστήκαμε να κυνηγήσουμε τον αντίπαλο, χαρίσαμε πολλές φορές την μπάλα και δυσκολευτήκαμε αρκετά.

-Πώς την είδατε την αμυντική σας συμπεριφορά; Για τρίτο σερί ματς δεν δεχτήκατε γκολ.

Αυτό που τους είπα ήταν ότι θα πρέπει να απολαύσουν να παίζουν άμυνα. Και ειδικά όταν χαρίζεις μπάλες. Οι παίκτες αγωνίστηκαν με ψυχή και πάθος. Ολοι οι παίκτες αγωνιστηκαν με πάθος και απέδειξαν μία πολύ καλή συμπεριφορά. Εχουμε δουλέψει πολύ για να κρατήσουμε καλά τις γραμμές μας, να είμαστε ενωμένοι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

-Φεύγετε από έναν εκτός έδρας αγώνα με το 1-0. Τι συνέβη με τον Σωκράτη;

Θέλαμε να φύγουμε με το αποτέλεσμα και τα καταφέραμε. Όσον αφορά τον Σωκράτη, το γόνατό του γύρισε σε μία φάση, αλλά δυσκολεύτηκε γιατί έπαιξε σε διαφορετική θέση και αυτό τον καταπόνησε.

-Αισθάνεστε ότι έπεσε η Άρσεναλ από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι; Πιστεύετε ότι είχατε την τύχη;

Στα πρώτα 10 λεπτά συμφωνώ μαζί σας ότι είχαμε τύχη. Αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός στα τελευταία 20 λεπτά ήταν πολύ τυχερός, γιατί θα μπορούσαμε να σκοράρουμε άλλες 2-3 φορές. Οπότε, ήταν μία φυσιολογική καμπή στην εξέλιξη του αγώνα.

-Τον Σωκράτη τον πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι του γηπέδου στην αλλαγή του, ίσως να ήταν και οπαδοί. Έχετε να πείτε κάτι;

Δεν πρόσεξα κάτι, δεν το παρατήρησα, ήμουν αφοσιωμένος στο παιχνίδι.

-Από αυτό το γήπεδο έχει περάσει φέτος μόνο η Μπάγερν. Με αυτή τη νίκη σε ποσοστά πόσο θεωρείτε ότι έχει αλλάξει η υπόθεση πρόκριση ως προς την ομάδα σας;

Έχω δει τα στατιστικά του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια. Ηταν εντυπωσιακή η απόδοσή του. Το βέβαιο είναι ότι η ρεβάνς θα είναι διαφορετική και σίγουρα μετράει σε μεγάλο βαθμό το ότι σκοράραμε εδώ.

-Ήταν η 9η ασίστ του Σακά φέτος. Πώς το σχολιάζετε;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξή του. Μπορεί και διαχειρίζεται όλα αυτά που έχουν πέσει πάνω του, τα Μέσα κια τα φλας. Ρωτάει πάντοτε τα σωστά πράγματα, είναι εκπληκτικό παιδί, πολύ θαρραλέο και μπορεί να εκτελέσει σε περιορισμένο χρόνο και να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει.

-Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη και κατά πόσο σας επηρέασε ή όχι;

Φανταστική ατμόσφαιρα. Απίστευτη. Πρέπει να είστε περήφανοι για αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι αντίστοιχη αν όχι καλύτερη από αυτή που θα συναντήσουμε στην Αγγλία. Σαφώς και επηρέασε τους παίκτες, γιατί το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την ενέργεια.