Οι νύχτες που έκαναν τον Ολυμπιακό "Θρύλο" και στην Ευρώπη (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μαγική πρόκριση επί της Μίλαν στο Europa League, μια νίκη από αυτές που θα μνημονεύονται για πάντα και το Fosonline θυμάται μερικά ευρωπαϊκά βράδια που έκαναν την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ομάδας του Πειραιά.

Οι νύχτες που έκαναν τον Ολυμπιακό "Θρύλο" και στην Ευρώπη (vid)

Μια μέρα μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά ακόμα δεν έχουν «ξεμεθύσει». Οι πανηγυρισμοί καλά κρατούν, το άγχος, η αγωνία και η επιθυμία για ένα θετικό αποτέλεσμα έδωσαν τη θέση τους στις κραυγές, τους πανηγυρισμούς και τελικά, την εξιλέωση.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε εκτός «μάχης» την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν, γράφοντας μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην πλούσια ιστορία του. Μια ιστορία βαμμένη με χαρές, λύπες, τεράστιες προκρίσεις και αίμα...

Το Fosonline σας θυμίζει μερικές ευρωπαϊκές νύχτες του Ολυμπιακού που «μεγάλωσαν» ακόμα περισσότερο το καμάρι του Πειραιά:

Η νίκη στην έδρα της Άρσεναλ

29/10/2015: Η Άρσεναλ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, σε έναν αγώνα που πολλοί πίστευαν ότι είναι χαμένος από τα... αποδυτήρια. Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα όμως έχουν αντίθετη άποψη και πετυχαίνουν ένα από τα σπουδαιότερα «διπλά» της ιστορίας τους.

Όταν συνέτριψε την Μπάγερ Λεβερκούζεν

Το να βάζει μια ελληνική ομάδα έξι γκολ σε μια γερμανική, δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο. Πόω μάλλον όταν αυτή την προηγούμενη χρονιά ήταν φιναλίστ στον τελικό του Champions League. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη, σε ένα βράδυ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν. Λίγους μήνες νωρίτερα οι Γερμανοί έπαιζαν τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκείνο το βράδυ, έστησαν επτά φορές την μπάλα στη σέντρα. Μια για το ξεκίνημα του ματς και έξι όταν την μάζεψαν από τα δίχτυα τους...

Όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» έλιωσαν στην κόλαση του «Γ. Καραϊσκάκης»

Καμία ελληνική ομάδα ποτέ δεν είχε κερδίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίσημο παιχνίδι, μέχρι που η Αγγλική ομάδα πάτησε το πόδι της στο «Ναό» των Ολυμπιακών.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Άγγλων με σκορ 2-0 όμως τελικά έχασαν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League στον επαναληπτικό της Αγγλίας. Παρ' όλα αυτά, ήταν μια νίκη εντυπωσιακή που συζητήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Και η Ατλετικο Μαδρίτης έχει έρθει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως φιναλίστ του Champions League της προηγούμενης σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Σιμεόνε έζησαν και αυτοί τη «μαγεία» του Πειραιά και βούλιαξαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Ήταν η σεζόν 2014-15. Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, αφού την ίδια χρονιά είχε επιβληθεί και της Γιουβέντους με 1-0.

Όταν έσπασε η κατάρα και προσκύνησε η Βέρντερ!

Τα δύο ματς της σεζόν 2007-2008 με την Βέρντερ Βρέμης θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού. Αρχικά ήρθε το πρώτο διπλό του Champions League στη Γερμανία έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Τάκη Λεμονή. Ο Πατσατζόγλου έδωσε το έναυσμα για το πρώτο διπλό του Θρύλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Κοβάσεβιτς με τη μεγάλη του κλάση απλά την σφράγισε.

Λίγο καιρό αργότερα ήρθε η ώρα οι Γερμανοί να υποκλιθούν στον έφηβο και στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη για να πάρει την πρόκριση και ο Στολτίδης τα έκανε να φαίνονται όλα εύκολα.

Ολυμπιακός - Άγιαξ 1-0 με την γκολάρα του Αλεξανδρή

Πίσω στη σεζόν 1998-99 το ΟΑΚΑ φαινόταν πολύ μικρό για να χωρέσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της ομάδας αλλά και των οπαδών του Ολυμπιακού. Μια από τις ομάδες που είχαν υποκλιθεί στο μεγαλείο του ήταν και ο περίφημος Άγιαξ που εκείνα τα χρόνια αποτελεούσε φόβητρο για κάθε ευρωπαϊκή ομάδα. Στον «Αίαντα» ακόμα θυμούνται το φοβερό γκολ του Αλεξανδρή με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 1-0.

Όταν ο «μάγος» Ζιοβάνι έκανε την Ρεάλ Μαδρίτης να φαίνεται μικρή

Ότι και να πει κανείς για τη μαγική νύχτα που ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενήσει την Ρεάλ Μαδρίτης και οι δυό τους αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3, είναι λίγο. Ίσως να ήταν η πρώτη γνωριμία του «ερυθρόλευκου» κόσμου με τον άνθρωπο που θα ομόρφαινε για χρόνια τις Τετάρτες και τις Κυριακές του. Ο Ζιοβάνι είχε κάνει ένα εκπληκτικό ματς, η Ρεάλ ήταν όμως τυχερή και έβρισκε τις απαντήσεις ώστε να μη φύγει ηττημένη. Παρ' όλα αυτά, το τελικό 3-3 ήταν τόσο χορταστικό που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αφιέρωμα.

Η Μίλαν ήταν λίγη για να σταματήσει τον «ερυθρόλευκο χείμαρρο»

Το τελευταίο μεγάλο θύμα του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα Μίλαν. Οι Ιταλοί ήρθαν, προσκύνησαν και έφυγαν με τη θλίψη χαραγμένη στα πρόσωπά τους. Νόμιζαν ότι θα έχουν εύκολο έργο στον Πειραιά, όμως τελικά παρασύρθηκαν από την ορμή των παικτών - και των οπαδών- της ομάδας του Μαρτίνς. Το χθεσινό (13/12) παιχνίδι ήρθε απλά για να επιβεβαιώσει ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο ένδοξη ομάδα της Ελλάδας και η μοναδική που δε φοβάται να κοιτάξει τον αντίπαλο στα μάτια. Χωρίς να παίζει «κλεφτοπόλεμο», χωρίς να κλείνεται. Απλά να κυνηγά μανιασμένα το γκολ και να στέλνει τους φίλους της στους επτά ουρανούς.

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, που έκαναν τον Ολυμπιακό Θρύλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθουν κι άλλες...